• City Stories

    Στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης ο Ολυμπιακός!

    Σπανούλης Ολυμπιακός


    Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και μέσα σε ένα «φλεγόμενο» ΣΕΦ απέκλεισε στα προημιτελικά την Αναντολού Εφές με 3-2 νίκες, και προκρίθηκε  στο φάιναλ-4 της Κωνσταντινούπολης.

    Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, που οι Τούρκοι του Περάσοβιτς δεν παράτησαν ποτέ, ο Ολυμπιακός, με ηγέτες τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, νίκησε την Εφές με 87-78 και θα συμμετάσχει στο δέκατο φάιναλ-4 της ιστορίας της και έκτο τα τελευταία εννέα χρόνια.

    Στον ημιτελικό, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα βρει απέναντί της την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την Ρεάλ Μαδρίτης.

    Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο αρχηγός τους με 22 πόντους και 6 ασίστ, με τον Πρίντεζη να προσθέτει 14 και να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια στο τέλος και τον Γκριν σχεδόν… αθόρυβα να είχε 10. Καλή δουλειά και από τον Μπιρτς με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Παπαπέτρου είχε 8 πόντους,

    Από την άλλη, έξι παίκτες της ομάδας του Περάσοβιτς τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Οσμάν να είχε 11 και τους Τόμας, Χάνεϊκατ, Μπράουν, Γκρέιντζερ και Ερτέλ από 10 ο καθένας.

    Τα δεκάλεπτα: 25-21, 37-41, 63-58, 87-78



    ΣΧΟΛΙΑ