• City Stories

    Κόβεται το κοκορέτσι; Κι όμως κόβεται λόγω…Brexit!

    Brexit


    Το Brexit, θα επηρεάσει ίσως περισσότερους τομείς απο όσους πιστεύαμε. Ανάμεσα σε αυτούς, ενδέχεται να είναι και πολλά ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα, λόγω της νέας, εθνικής νομοθεσίας που θα τεθεί σε ισχύ από το 2019.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή…

    Το 1998, για να προστατευθούν οι καταναλωτές από τη νόσο των τρελών αγελάδων που τότε τρομοκρατούσε όλη την Ευρώπη, ψηφίστηκε η απαγόρευση κατανάλωσης εσωτερικών οργάνων βοοειδών και αιγοπροβάτων.

    Λίγο καιρό αργότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση αυτή να εφαρμοστεί εν μέρει. Σήμερα, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, απαγορεύεται μόνο η κατανάλωση σπλήνας και επιτρέπεται η πώληση όλων των άλλων μερών αιγοπροβάτων έως 12 μηνών.

    kokoretsi

    Η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου παρόλα αυτά, είχε ζητήσει από την Κομισιόν να γίνει καθολική απαγόρευση κατανάλωσης εντοσθίων αιγοπροβάτων, κάτι που ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε. Με την αποχώρηση όμως της Βρετανίας από την ΕΕ, υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση.

    Είναι πιθανόν λοιπόν, οι ελληνικοί παραδοσιακοί μεζέδες, να μην σταθούν δυνατοί έναντι της απειλής του Brexit και το γνωστό σε όλους κοκορέτσι, να γίνει «είδος προς εξαφάνιση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικογένεια Λεμονή: Γιατί τα καταστήματα Καλογήρου δε δέχονται πλέον πληρωμές με κάρτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθηνά Ωνάση: Πουλάει και το σπίτι στο Βέλγιο – Θέλει να απαλλαγεί απ’ ό,τι της θυμίζει τον Αλβάρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αιμίλιος Λιάτσος: Η επαγγελματική πτώση, το πρόβλημα υγείας και τα 2 εκατ. χρέη στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ