• City Stories

    Τι είναι ο γυναικείος μεικτός οργασμός και πώς επιτυγχάνεται;

    • NewsRoom
    σεξ


    Γνωρίζουμε τον κλειτοριδικό και τον κολπικό γυναικείο οργασμό. Τι είναι, όμως, ο μεικτός;

    Ο γυναικείος “μεικτός οργασμός” ή αλλιώς “blended orgasm”, όπως είναι η ξένη ορολογία του, έχει τον εξής ορισμό: είναι η ταυτόχρονη κορύφωση στον κόλπο και στην κλειτορίδα. Πρόκειται, σαφώς, για μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία, όχι μόνο για τις γυναίκες που καταφέρνουν να τον βιώσουν, αλλά και για τον παρτενέρ τους.

    Ο μεικτός οργασμός συνδυάζει δύο πράγματα: την υπερδιέγερση της κλειτορίδας και τον ερεθισμό του σημείου Α στον γυναικείο κόλπο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Rutgers, Dr. Barry Komisaruk, στον μεικτό οργασμό συμβάλλουν τρεις συνδυαστικοί παράγοντες: ο πρώτος είναι τα γεννητικά νεύρα στην κλειτορίδα, ο δεύτερος τα πυελικά νεύρα στον κόλπο και ο τρίτος τα πνευμονογαστρικά νεύρα στον τράχηλο.

    Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τον μεικτό οργασμό;

    Η απάντηση είναι πως απαιτείται ταυτόχρονη όλων των παραπάνω, δηλαδή και των τριών παραγόντων που συμβάλλουν σ’ αυτό. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσει κανείς, ούτε κάποια συγκεκριμένη στάση που να έχει την αποκλειστικότητα στον τομέα αυτό ή κάποια σίγουρα αποτελέσματα. Χρειάζεται διάθεση, θέληση από τους συμμετέχοντες, πειραματισμός ώστε να επιτευχθεί το απαραίτητο “τρίπτυχο”, απόλυτη οικειότητα για να αποφευχθεί το άγχος και πολλές φορές απλώς τύχη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σεξ: Η στάση που λατρεύουν οι γυναίκες και φοβούνται οι άντρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ οι γυναίκες;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γυναικείος οργασμός: 3 μύθοι που καταρρίπτονται από ένα σεξολόγο

     



    ΣΧΟΛΙΑ