• City Stories

    Γυναικείος οργασμός: 3 μύθοι που καταρρίπτονται από ένα σεξολόγο

    σεξ


    Τόσο το γυναικείο όσο και το αντρικό σώμα, είναι περίπλοκα. Έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις ευαίσθητες περιοχές τους, τον τρόπο λειτουργίας τους και μερικά – κρυμμένα ή όχι – “κουμπιά”.

    Ένα θέμα που σχετίζεται με το σώμα, και δη το γυναικείο, είναι ο οργασμός. Οι άντρες θεωρούν ότι ο γυναικείος οργασμός καλύπτεται με ένα πέπλο μυστηρίου και προσπαθούν μέσα από συζητήσεις, απόψεις και πρακτικές να καταλήξουν κάπου.

    Μέσα σ’ όλα αυτά δημιουργούνται μερικοί μύθοι, οι οποίοι οικειοποιούνται από τους άντρες (και από γυναίκες ενίοτε) δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις. Ο σεξολόγος Jacq Jones αποφασίζει να ρίξει φως στην “υπόθεση” και τους καταρρίπτει!

    Οι βασικότεροι μύθοι που πιστεύονται από μεγάλη μερίδα κόσμου είναι οι εξής:

    SEX

    1. Οι γυναίκες δεν μπορούν να εκσπερματώσουν όπως οι άντρες
    Ο Jacq Jones λέει:
    «Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Οι άνθρωποι που έχουν κλειτορίδα και κόλπο έχουν την ικανότητα να εκσπερματώνουν σαν κι εκείνους που έχουν πέος και όρχεις. Τα σώματα γυναικών και αντρών έχουν περισσότερες ομοιότητες, παρά διαφορές, όπως λανθασμένα νομίζουμε. Οι γυναίκες μπορούν να εκσπερματώσουν κολπικό υγρό που ισοδυναμεί με οκτώ κουταλάκια του γλυκού ή ακόμη και με ένα φλιτζάνι».

    2. Η γυναίκεια εκσπερμάτωση μειώνει την τριβή στο σεξ
    Σ’ αυτό το θέμα ο σεξολόγος εξηγεί:
    «Ξαφνικά παρατηρείς ότι ενώ αισθάνεσαι αρκετά υγρός εκεί κάτω, δεν μπορείς να γλιστρήσεις εύκολα μέσα της. Αυτό συμβαίνει γιατί η εκσπερμάτωση εμπεριέχει κατά κύριο λόγο νερό. Και τι προκαλεί το νερό όταν προσπαθείς να κάνεις σεξ για παράδειγμα στο ντους; Έντονη τριβή. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ο κόλπος εκσπερματώνει ξεπλένει ουσιαστικά τα φυσικά λιπαντικά των προκαταρκτικών υγρών».

    3. Ο κολπικός και ο κλειτοριδικός οργασμός είναι εντελώς διαφορετικοί
    Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους μύθους και σημειώνει τα εξής:
    «Πάνω από το 70% των γυναικών αδυνατεί να έρθει σε οργασμό απλά και μόνο με την διείσδυση. Η κλειτορίδα δεν αποτελεί ένα εξωτερικό στυτικό μόριο των γυναικείων γεννητικών οργάνων, αλλά ένα μόριο που έχεις τις ρίζες του μέσα στο σώμα και χωρίζεται σε δύο μικρά “ποδαράκια” τα οποία αγκαλιάζουν δεξιά και αριστερά τον κόλπο. Όταν, λοιπόν, το πέος διεισδύει στον κόλπο τα “ποδαράκια” αυτά πιέζονται και διεγείρονται με αποτέλεσμα να διεγείρουν ολόκληρη την κλειτορίδα. Στην ουσία, λοιπόν, ο κολπικός οργασμός συμβαίνει λόγω και της διέγερσης της κλειτορίδας».



    ΣΧΟΛΙΑ