• City Stories

    Γιουβέντους – Ρεάλ: Ο τελικός του πεπρωμένου (videos)

    • NewsRoom
    Champions League


    Έφτασε η ώρα που σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα. Η ώρα του τελικού του Champions League. Δύο ομάδες – κολοσσοί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα διεκδικήσουν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, όπως αποκαλείται.

    Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, το Κάρντιφ, στο γήπεδο Μιλένιουμ, χωρητικότητας 74.500 φιλάθλων, με δυνατότητα να κλείσει η οροφή (κάτι που μάλλον θα γίνει την ώρα του αγώνα).

    Champions League

    Η Ρεάλ Μαδρίτης για το 12ο

    Από την μία, η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Η γνωστή σε όλο τον κόσμο “βασίλισσα”. Μία ομάδα με 11 τρόπαια Champions League, που σκοπεύει όχι απλά να τα κάνει 12 και να… αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την δεύτερη Μίλαν (7 τρόπαια), αλλά να γίνει και η πρώτη ομάδα επί εποχής Champions League που θα κατακτήσει δεύτερη σερί χρονιά το βαρύτιμο τρόπαιο. Πάντως, είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί back – to – back κατάκτηση στην διοργάνωση. Επίσης, ο προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, παλαιά δόξα και των δύο ομάδων, θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής με δύο σερί νίκες σε τελικό επίσης. Γενικά, οι τελικοί για την Ρεάλ είναι 11 νικηφόροι και 3 χαμένοι.

    Βέβαια, με δύο κατακτήσεις σε τρία χρόνια και ενδεχομένως τρίτη στα τέσσερα τελευταία (2014, 2016), έχει φύγει το βάρος που υπήρχε για χρόνια και πλέον οι “μερένχες” παίζουν πολύ πιο άνετα στην διοργάνωση. Ειδικά από την στιγμή που κατακτήθηκε το 10ο τρόπαιο.

    Πάντως, το σλόγκαν των μαδριλένων για τον τελικό είναι “Πάμε για το 12ο” και αυτό δείχνουν και στο βίντεο που έφτιαξαν για την περίσταση οι διοικούντες τη Ρεάλ. Το πεπρωμένο θα έχει λευκό φόντο;

    https://www.facebook.com/RealMadrid/videos/10151284387544953/

    Ήρθε η ώρα για την Γιουβέντους και τον Μπουφόν;

    Από την άλλη, η Γιουβέντους. Η “Γηραιά Κυρία” της Ευρώπης και της Ιταλίας. Μία “Κυρία” που θέλει να επιστρέψει στον θρόνο, έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια, που για ομάδες με τέτοιο βεληνεκές είναι πάρα πολλά.

    Μπορεί την τροπαιοθήκη της να μην κοσμούν πολλά Champions League, αλλά τα δύο αφενός δεν είναι αμελητέα ποσότητα και αφετέρου είναι εξαιρετικά άτυχη, έχοντας χάσει πέντε τελικούς, καθώς αυτός είναι ο 8ος. Όμως, είναι “βαρύ” όνομα για την Ευρώπη και μάλιστα επί εποχής Champions League θα είναι ο τελικός Νο. 6, έχοντας μόλις μία κατάκτηση.

    Ο Αλέγκρι, προπονητής της Γιούβε, έχει χτίσει την ομάδα μεθοδικά ώστε να έρθει αυτή η κατάκτηση, για την οποία οι “μπιανκονέρι” διψούν πολύ. Από τους διοικούντες, μέχρι τους παίκτες και τους φιλάθλους.

    Όμως, αν το πεπρωμένο είναι να γραφτεί με άσπρα και μαύρα γράμματα, ο λόγος θα είναι ένας και ακούει στο όνομα Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο ίσως κορυφαίος τερματοφύλακας που είδε ποτέ το ποδόσφαιρο, έχει άπειρους τίτλους στο παλμαρέ του, όμως του λείπει ο κυριότερος, το Champions League. Θα δώσει τα πάντα για να τον κατακτήσει. “Εκδίκηση”, φυσικά, θα ζητήσει και ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, που έφυγε κακήν κακώς από την αυριανή αντίπαλό του. Οι διοικούντες, πάντως, το πιστεύουν, αφού στο δικό τους βίντεο, το “σλόγκαν” είναι “Ήρθε η ώρα να το πάρουμε”:



    ΣΧΟΛΙΑ