• City Stories

    Πάσχα 2017: Τα επτά καλύτερα στέκια της πόλης για θαλασσινά και ουζάκι

    • NewsRoom
    Πάσχα


    Θαλασσινά, ψαρομεζέδες και ούζο συνοδεύουν το μενού αυτών των ημερών του Πάσχα μέχρι την Ανάσταση. Kάντε μια στάση σε κάποια από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία.

    Ουζερί Λέσβος: Εμμανουήλ Μπενάκη 38, Αθήνα 

    Μπενάκη και Σόλωνος, σε μια από τις αν και όχι όμορφες, πολλαπλώς ενδιαφέρουσες περιοχές του κέντρου. Τα τραπέζια βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, στην παρόδια στοά της Μπενάκη. Διαλέξτε Κολιό μαρινάτο. Καταπληκτικός ουζομεζές. Σουπιά τηγανητή. Σπάνιο είδος το τηγάνι στην σουπιά, που όμως της ταιριάζει πολύ. Καλαμάρι τηγανητό, θαλασσινά φάβες, σαλάτες. Φυσικά με ούζο από τη Μυτιλήνη. Κλασική επιλογή.

    Πλειάδες,  Τρώων 34, Πετράλωνα

    Στις Πλειάδες θα δοκιμάσεις τη μεγαλύτερη ποικιλία που μπορείς να φανταστείς. Η ποικιλία του έχει 3 μεγέθη και προσοχή το μεσαίο μέγεθος είναι αρκετό για 5-6 άτομα. Ανάμεσα στις νοστιμιές της θα βρείτε ψητό κρέας, μαγειρευτά όπως μουσακά και λαχανοντολμάδες, Προσφέρει εξαιρετικούς μεζέδες και χύμα κρασί και φυσικά ούζο για τον νεαρόκοσμο που γεμίζει κάθε μέρα τα τραπεζάκια.

    Ο Μίμης και η Άννα, Αχαΐας 44, Παλιά Κοκκινιά

    Με τίτλο εμπνευσμένο από τα αναγνωστικά του δημοτικού, ένα μεζεδοπωλείο εξαιρετικό για όσους νηστεύουν με ψαρομεζέδες ακι σπιτικές σαλάτες και φάβες, φασόλια και όλες τις σαρακοστιανές νοστιμιές, αλλά και για όσους δε νηστεύουν με καταπληκτικό κρέας. Πιείτε κρασί ή ούζο, και δοκιμάστε τα ψαράκια και τα θαλασσινά.

    Τσιπουροκατάσταση, Καραϊσκου 131, Τερψιθέα

    Τσίπουρο και μεζέδες, θαλασσινά και μικρά πιάτα με πολλές νοστιμιές μετά πό μια βόλτα στο κέντρο του Πειραιά. ότι πέφτει στο τηγάνι είναι εξαιρετικό.

    Ο Αράπης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 113-115, Αγ. Βαρβάρα

    Το παραδοσιακό ουζερί “ΑΡΑΠΗΣ”, εκεί όπου ξεκίνησε όλη η ιστορία της Μεγ. Αλεξάνδρου, συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του. Η νέα γενιά εγγυάται την ομαλή πορεία του, πάντα πιστή στο όνομα και την παράδοση. Θαλασσινοί εξαιρετικοί μεζέδες, ωραιότατο κλίμα με σεβασμό στον πελάτη, “ζεστό” περιβάλλον, άμεση εξυπηρέτηση, χαμόγελο.

    Μαργαρώ,  Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς

    Το πιο απλό μενού σε ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά. Το μενού αποτελείται από γαρίδες (κυρίως!), κουτσομούρες, άλλα ψάρια ανάλογα με την εποχή και χωριάτικη. Μη παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα.

    Υπερωκεάνειον, Μ. Χατζηκυριακού 48

    Στο «Υπερωκεάνειον» έχουν στήσει ένα  πολύ φιλικό περιβάλλον για ούζα, κρητική ρακή και χύμα κρασάκι. Σαρδέλες ψητές, με όλη την ένταση της σχάρας, ψιλό ψαράκι τηγανητό, τηγανητά μύδια με κουρκούτι και σκορδάτη σάλτσα, κριθαράκι θαλασσινών, τηγανητό χταπόδι, ωραία λαδένια και πάει λέγοντας. Για το τέλος σου επιφυλάσσουν ωραίο και κλασικό ελληνικό φινίρισμα: παγωτό καϊμάκι….

    Πηγή: Thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς να φτιάξεις πολύχρωμα πασχαλινά αυγά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Δείτε τα μυστικά της για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εσείς το ξέρατε; Να γιατί σήμερα βάφουμε κόκκινα τα αβγά



    ΣΧΟΛΙΑ