• City Stories

    8 μυστικά για να τρως λιγότερο και γίνεις fit μέχρι το καλοκαίρι

    • NewsRoom
    βάρος


    Mήπως προσπαθείς εδώ και πολύ καιρό να χάσεις βάρος, αλλά διαπιστώνεις ότι η ζυγαριά βρίσκεται κολλημένη σε ένα νούμερο;

    Πώς γίνεται όμως αυτό, όταν από τη στιγμή που πήρες αυτή την απόφαση έχεις υποστεί δεκάδες στερήσεις, έχεις μειώσει το φαγητό που καταναλώνεις σε μεγάλο βαθμό και έχεις «λιώσει» στο γυμναστήριο;

    Φυσικά και όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο, όμως το μυστικό είναι να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή που θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και θα γεμίσει τον οργανισμό σου με απαραίτητες για την καλή λειτουργία του θρεπτικές ουσίες.

    Παρακάτω θα βρεις οκτώ κόλπα για να καταφέρεις!

    • Βάλε στα γεύματα σου περισσότερη ποσότητα πρωτεΐνης

    Η πρωτεΐνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της όρεξης, αφού δημιουργεί αίσθηση πληρότητας.Εάν δεν καταναλώνεις πρωτεΐνη στα γεύματά σου και στα σνακ είναι πιθανό να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες μέσα στην μέρα. Φάε φασόλια, ασπράδια αυγών, άπαχο κρέας και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών.

    • Κατανάλωσε γεύματα που είναι της αρεσκείας σου

    Προσπάθησε να τρως διαιτητικά γεύματα που σου αρέσουν. Προσπάθησε ακόμη να τα τρως αργά ώστε να τα απολαμβάνεις, διαφορετικά χάνεις το νόημα! Βάλε χρόνο ώστε ένα μέτριο γεύμα να διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά!

    • Βάλε τα σωστά πιάτα

    Σύμφωνα με έρευνες όταν χρησιμοποιείς μεγάλα πιάτα τελικά καταναλώνεις περισσότερο φαγητό για αυτό θα ήταν καλύτερο να σερβίρεις σε μικρά.

    pexels.com
    pexels.com
    • Υπολόγισε τις μερίδες

    Υπολόγισε τις μερίδες και τις θερμίδες και προσπάθησε να μην ξεφύγεις. Ενας τρόπος να το καταφέρεις αυτό είναι να μην καταναλώνεις τις τροφές απευθείας από τη συσκευασία τους.

    • Βρες τον ένοχο που σε παχαίνει

    Σίγουρα υπάρχει κάποιο γλυκό ή αλμυρό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς ή δεν μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα που καταναλώνεις. Αν καταφέρεις να καταγράψεις τις αδυναμίες σου, τότε θα μειώσεις θερμίδες αποφεύγοντας τες ή τρώγοντας συγκρατημένα.

    • Κάνε σωστούς συνδυασμούς

    Βάλε στο πιάτο σου τις τροφές με τρόπο ώστε να βρίσκονται σε ισορροπία. Ενα τέτοιο γεύμα πρέπει να περιέχει σε μεγάλο ποσοστό λαχανικά, ¼ πρωτεΐνης και ¼ τροφές με φυτικές ίνες όπως προϊόντα ολικής άλεσης.

    • Απέφυγε τα φαγητά από έξω

    Αυτά πολλές φορές περιέχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες, οι οποίες μπορεί να μην φαίνονται. Μαγείρεψε στο σπίτι και πάρε ταπεράκι στη δουλειά.

    • Μην παραλείπεις το πρωινό

    Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα σε μια δίαιτα. Πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες για να σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη μέρα!

     

    pexels.com

    Πηγή: Bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθήνα: 10 must στέκια στο Παγκράτι



    ΣΧΟΛΙΑ