• City Stories

    Οι 9 χώρες που ζητούν απεγνωσμένα περισσότερο σεξ από τους πολίτες τους

    • NewsRoom
    σεξ


    Η μελλοντική βιωσιμότητα ενός έθνους στηρίζεται σε αρκετούς παράγοντες, αλλά ο σημαντικότερος από αυτούς και ο άκρως απαραίτητος, είναι η γονιμότητα.

    Οι ανά τον κόσμο δημογράφοι υποστηρίζουν πως μια χώρα χρειάζεται το ποσοστό των δύο παιδιών και άνω για κάθε γυναίκα, ώστε να επιτευχθεί η “αντικατάσταση γονιμότητας” (replacement fertility), δηλαδή η διαδικασία κατά την οποία αναπληρώνονται με νέους ανθρώπους τα κενά που αφήνουν οι αποθανόντες.

    Οι χώρες οι οποίες πλήττονται από την υπογεννητικότητα και δεν κατορθώνουν να αντικαταστήσουν τα χαμένα μέλη τους, ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να κάνουν σεξ και χρησιμοποιούν διάφορες στρατηγικές.

    1. Δανία
    Η Δανία έχει δημιουργήσει έξυπνα κίνητρα για να πείσει τις γυναίκες να μείνουν έγκυες. Για παράδειγμα, η ταξιδιωτική εταιρεία Spies Rejser, παρέχει δωρεάν τροφοδοσία τριών χρόνων στα ζευγάρια που συνέλαβαν το παιδί τους κατά τις διακοπές τους με την εν λόγω εταιρεία, ενώ η νέα της καμπάνια  θα δημιουργεί ενοχές στα ζευγάρια που δεν χάρισαν εγγόνια στις μητέρες τους, δηλαδή τις γιαγιάδες.
    Denmark

    2. Ρωσία
    Το πρόβλημα της Ρωσίας κορυφώθηκε το 2007, οπότε και αποφάσισε να κατοχυρώσει τη 12η Σεπτεμβρίου ως την επίσημη μέρα σύλληψης. Εκείνη τη μέρα οι πολίτες απέχουν από τη δουλειά τους και επικεντρώνονται στο να αποκτήσουν παιδιά, ενώ οι γυναίκες που γεννούν ακριβώς 9 μήνες μετά (12 Ιουνίου) κερδίζουν ένα ψυγείο.
    Russia
    3. Ιαπωνία
    Η Ιαπωνία έχει μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας από το 1975. Το 2010 μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Tsukuba εισήγαγε τον Yotaro, ένα μωρό ρομπότ που δίνει στα ζευγάρια μια προεπισκόπηση της μητρότητας, έτσι ώστε να προετοιμαστούν συναισθηματικά για το πραγματικό γεγονός.
    Japan

    4. Ρουμανία
    Κατά τη δεκαετία το ’60 και την κατάρρευση της ανάπτυξης του πληθυσμού η κυβέρνηση επέβαλε φόρο στα άτεκνα ζευγάρια, ενώ κατά τη δεκαετία του ’80 οι γυναίκες υποχρεούνταν σε γυναικολογικές εξετάσεις για να προλάβουν πιθανές εκτρώσεις. Μετά την αλλαγή της βάρβαρης κυβέρνησης τα πράγματα δεν καλυτέρευσαν.
    Romania
    5. Σιγκαπούρη
    Η Σιγκαπούρη έχει το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο και γι’ αυτό έχει θέσει όριο στα μικρά διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου, ώστε να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να μένουν μαζί και έτσι να αναπαράγονται. Επίσης, δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για προγράμματα που υποκινούν τους πολίτες να κάνουν σεξ.
    Singapore

    6. Νότια Κορέα
    Στη Νότια Κορέα έχει κατοχυρωθεί η τρίτη Τετάρτη του μήνα ως Ημέρα της Οικογένειας, κατά την οποία τα φώτα στα γραφεία σβήνουν ώστε να προωθηθεί η οικογενειακή ζωή. Επίσης, η κυβέρνηση προσφέρει χρηματικά κίνητρα στα ζευγάρια που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά.
    South Korea

    7. Τουρκία
    Η Τουρκία υιοθετεί ακόμη περισσότερο την τακτική των οικονομικών κινήτρων. Συγκεκριμένα χρηματικά ποσά δίνονται στις οικογένειες για κάθε παιδί που φέρνουν στον κόσμο (έχουν ως στόχο τα 3 παιδιά) και από το 2015 υπήρξαν νέα οφέλη, όπως η μερική απασχόληση με πλήρη αμοιβή στις εργαζόμενες μητέρες.
    Turkey

    8. Ιταλία
    Η Ιταλία έχει υιοθετήσει μια αμφιλεγόμενη προσέγγιση για να πείσει τους πολίτες της να κάνουν περισσότερο σεξ. Στη χώρα τρέχει μια σειρά διαφημίσεων που δημιουργεί ενοχές στα ζευγάρια, υπενθυμίζοντάς τους πως “η γονιμότητα έχει ηλικία” και πως “τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός”.
    Italy

    9. Ισπανία
    Στην Ισπανία τα ποσοστά γεννητικότητας μειώνονται δραματικά, καθώς τα ποσοστά της ανεργία αυξάνονται. Η κυβέρνηση προσέλαβε ειδικό επίτροπο στις αρχές του 2017, για να εντοπίσει τις βαθιές αιτίες του φαινομένου και να χαράξει μακροοικονομικές στρατηγικές για την αντιστροφή του.
    Spain

    Κείμενο: Παναγιώτα Κλεάνθους

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: South Beach diet: Η θαυματουργή δίαιτα που καίει το λίπος σε ελάχιστο χρόνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: E. Macron: «Άνθρωπος της εποχής μας»

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι την Τρίτη



    ΣΧΟΛΙΑ