• City Stories

    Μπάρες βρώμης με μέλι και σοκολάτα

    • NewsRoom
    μπάρες


    Υλικά:

    300 γρ νιφάδες βρόμης

    300 γρ μέλι

    70 γρ κουβερτούρα με 50-55% κακάο, σε μικρά κομμάτια

    150 γρ αμύγδαλα αναποφλοίωτα, καβουρδισμένα στο φούρνο , στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά

    100 γρ ξανθές σταφίδες

    30 γρ κράνμπερι

    Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

    1 κ.γ. κανέλα

    Εκτέλεση:

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι. Μόλις ζεσταθεί και γίνει πιο ρευστό, προσθέτουμε τις σταφίδες και έπειτα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα κράνμπερι. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρόμη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, το χυμό από το πορτοκάλι και την κανέλα. Αφήνουμε λίγο, για να τραβήξει η βρόμη τα υγρά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 10 Χ 28 εκ.. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.

    Πηγή: http://www.tasty-day.gr/

     



    ΣΧΟΛΙΑ