ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υλικά:
300 γρ νιφάδες βρόμης
300 γρ μέλι
70 γρ κουβερτούρα με 50-55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
150 γρ αμύγδαλα αναποφλοίωτα, καβουρδισμένα στο φούρνο , στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά
100 γρ ξανθές σταφίδες
30 γρ κράνμπερι
Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι. Μόλις ζεσταθεί και γίνει πιο ρευστό, προσθέτουμε τις σταφίδες και έπειτα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα κράνμπερι. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρόμη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, το χυμό από το πορτοκάλι και την κανέλα. Αφήνουμε λίγο, για να τραβήξει η βρόμη τα υγρά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 10 Χ 28 εκ.. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
Πηγή: http://www.tasty-day.gr/
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη