• City Stories

    Τρία μαγαζιά με τζάκι στην Πλάκα: Ιδανικά για τα χειμωνιάτικα βράδια

    Αναφιώτικα


    Στην Πλάκα, την πιο γραφική γειτονιά της Αθήνας, μπορεί να βρει κανείς υπέροχα μικρά μαγαζάκια. Στα στενά της δρομάκια, τις πλακόστρωτες γωνιές της και τα ανηφορικά σκαλιά της, βρίσκονται διάφορα στέκια για καφές, ποτό και φαγητό. Είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας, η Πλάκα ενδείκνυται για όμορφες βόλτες και χαλαρές εξόδους.

    Περιμένοντας, λοιπόν, τα μεγάλα κρύα που καταφθάνουν, είπαμε να προετοιμαστούμε για τα cozy μαγαζάκια που θα φιλοξενήσουν εμάς και τις παρέες μας τα χειμωνιάτικα βράδια. Μπορεί να γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τα γνωστά μέρη που προτιμά ο κόσμος στην Πλάκα, αλλά ας θυμηθούμε ποια από αυτά περιλαμβάνουν και τζάκι, κάτι που θα μετατρέψει τις χειμερινές μας εξόδους σε ακόμη πιο…χουχουλιάρικες εμπειρίες.

    Γιασεμί
    Μνησικλέους 23
    Facebook page

    Ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά της Πλάκας, σήμα κατατεθέν των σκαλιών της Μνησικλέους. Το Γιασεμί δεν αποτελεί μόνο καλοκαιρινή επιλογή για έξοδο, αλλά και το απόλυτο χειμωνιάτικο στέκι. Με cozy ατμόσφαιρα, ξύλινη επένδυση, vintage διακόσμηση, μυρωδιές από σπιτικά γλυκά, αρώματα από γευστικά τσάγια και ένα αρχοντικό τζάκι, είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια που έρχονται. Με τον/ην σύντροφό σας ή με παρέα, το Γιασεμί διαθέτει την οικειότητα του σπιτιού της γιαγιάς και είναι ένα ιδανικό, ζεστό καταφύγιο.

    Γιασεμί Γιασεμί

    Γιασεμί γλυκά


    Αναφιώτικα
    Μνησικλέους 24Β
    Facebook page

    Στα ίδια σκαλάκια της Μνησικλέους, λίγο πιο πάνω από το Γιασεμί, βρίσκονται τα Αναφιώτικα, που πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη γειτονιά της Πλάκας. Στον μεγάλο χώρο που υπάρχει μέσα στο μαγαζί θα δείτε και το τζάκι, το οποίο ζεσταίνει τις παρέες που επισκέπτονται τα Αναφιώτικα τον χειμώνα, είτε για καφέ από το πρωί είτε για κρασί και φαγητό αργότερα. Κινείται σε πιο παρεΐστικο ύφος, με ζωντανή μουσική αρκετά βράδια, με κέφι και κλίμα που παραπέμπει σε καφενείο-μεζεδοπωλείο, όπως αυτοχαρακτηρίζεται άλλωστε και το ίδιο το μαγαζί.

    Αναφιώτικα Αναφιώτικα Αναφιώτικα

    Το καφενείον
    Επιχαρμού 1
    Facebook page

    Σε ένα κτίριο που μετράει τουλάχιστον 400 έτη στεγάζεται Το Καφενείον, που αποτελείται από τον ισόγειο και τον υπόγειο χώρο του. Τα νόστιμα μεζεδάκια, το καλό χύμα κρασί, απλή διακόσμηση και η ζεστή ατμόσφαιρα κουτουκιού που διαθέτει, το καθιστούν ένα χαρακτηριστικό “καφενείο της Πλάκας”. Ιδανικό για παρέες που ψάχνουν ένα οικείο και όμορφο περιβάλλον για να συζητήσουν, να φάνε, να πιουν και να περάσουν καλά. Τόσο το τζάκι όσο και το ξύλο που κυριαρχεί μέσα στο μαγαζί, δημιουργούν το κατάλληλο ζεστό κλίμα για ένα χειμωνιάτικο βράδυ.

    Το καφενείονΤο καφενείον Το καφενείον

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέσσερα μαγαζιά για να απολαύσετε ζεστά κοκτέιλς τα κρύα βράδια του χειμώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις εκλεκτές και αγαπημένες μπυραρίες στην Αθήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ