• City Stories

    Winter mood: Περιηγηθείτε σε ένα υπέροχο και cozy σπίτι στο Colorado (pics)

    • NewsRoom


    Χωμένο κάπου ανάμεσα στα βουνά του Colorado, αυτό το υπέροχο σπίτι είναι ο απόλυτος ορισμός του cozyness και του χειμώνα. Γεμάτο από θολωτές οροφές που κοιτάζουν προς τον ουρανό, εκτεθειμένες ξύλινες δοκούς και απέραντη θέα σε ένα χιονισμένο τοπίο, δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο από κανέναν επισκέπτη. Όταν η καταξιωμένη interior designer Layne Kula ανέλαβε την επίπλωση και ταυτόχρονα τη διακόσμηση αυτής της ρουστίκ οικογενειακής κατοικίας, εμπνεύστηκε από την αλπική αισθητική και δημιούργησε έναν χώρο, που συνδυάζει το στιλάτο με το homey. Enjoy!

    «Η πρόκληση με ένα τόσο θεαματικό σπίτι είναι ότι θα έπρεπε μια τέτοια “σκληρή” και αυστηρή δομή, λόγω του ξύλου, να μετατραπεί σε πιο ελαφριά και φιλική» εξήγησε η διακοσμήτρια σε μια συνέντευξή της στο lifestyle site, MyDomaine. «Τα κούτσουρα και η ξύλινη υποδομή είχαν την τάση να αποκτούν ένα σκούρο χρώμα γρήγορα, αλλά βάφοντας μερικά τοιχώματα με φωτεινές και φρέσκες αποχρώσεις, διευρύνοντας τον κάτω όροφο, και προσθέτοντας μια ποικιλία από art pieces, εμπνευσμένα από τη φύση και το πράσινο, μπορέσαμε να μετατρέψουμε το σπίτι σε πραγματικό καταφύγιο, την απόλυτη χειμωνιάτικη απόδραση» προσθέτει. Ένα μέρος, για όσους λατρεύουν τον χειμώνα και θέλουν να τον βιώσουν όπως του πρέπει, παρέα με μια κούπα ζεστής σοκολάτας και καλούς φίλους, θα συμπληρώσουμε εμείς.

    Χτισμένο το 1995, αυτό το new-age πια σπίτι, που αποτελείται κυρίως από μεγάλους ξύλινους κορμούς, όπως προαναφέρθηκε, είναι γεμάτο από θολωτές οροφές, για να κοιτάζετε τον ουρανό ανά πάσα στιγμή. Επιπλωμένο με γήινους, εμπνευσμένους από τα βουνά τόνους, κάθε δωμάτιο αποπνέει ζεστασιά και απέραντη ηρεμία. Αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, ιδανικά είτε για μεγάλες παρέες είτε για μια οικογένεια, ενώ στον κάτω όροφο υπάρχει ένα mini bar και μια κάβα κρασιών με εκλεκτές ποικιλίες, που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο όποιου τις γευτεί.

    Στο σπίτι, μάλιστα, δόθηκε έμφαση και στις γωνίες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τα ιδανικά corner spots για ανάγνωση και χαλάρωση. Φυσικά, σε αυτά τα σημεία επιλέχθηκαν αντικείμενα και χρώματα, που προκαλούν ένα «ζεστό» συναίσθημα, με αποτέλεσμα να είναι τόσο inviting, που είναι άκρως απολαυστικά. Τα χαλιά από δέρμα προβάτου, τα υφαντά σκαμπό, μια κρεμαστή καρέκλα και μερικά πράσινα φυτά, συμπληρώνουν τέλεια το εσωτερικό. Μόλις μερικά βήματα πιο πέρα από αυτό το σημείο, βρίσκεται ένας chic δερμάτινος καναπές, fluffy μαξιλάρια και ένα ξύλινο τραπέζι με industrial λεπτομέρειες, που δημιουργούν ένα χαλαρό και παράλληλα στιλάτο αποτέλεσμα.

    Μπαίνοντας στην κουζίνα, θα παρατηρήσετε τα μοντέρνα κρεμαστά φωτιστικά, που μοιάζουν με τεράστια χριστουγεννιάτικα στολίδια και μας βάζουν αμέσως στο κλίμα των εορτών. Plus, «δένουν» τέλεια με τους μαρμάρινους πάγκους. Ωστόσο, επιλέχθηκε η σκούρη καφέ marble εκδοχή, ωστε να ταιριάζει άψογα με τα ξύλινα ντουλάπια και τα τοιχώματα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σύγχρονο. Βέβαια, επιλέχθηκαν κι άλλα χρώματα, όπως το νέο forest green, το beige και το λευκό.

    Στο dining room, που βρίσκεται δίπλα από την κουζίνα, αυτό που τραβάει αμέσως την προσοχή είναι ο πρωτότυπος πολυέλαιος, που μοιάζει με δέντρο και είναι βαμμένος σε rose gold αποχρώσεις. Ωστόσο, συνολικά στον χώρο επικράτησε ο μινιμαλισμός. Η interior designer, επέλεξε να αφήσει το δωμάτιο λιτό και «ήσυχο». Και εδώ, πάντως, θα δείτε ξύλινα έπιπλα σε συνδυασμό με δερμάτινες καρέκλες -που συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία του ντεκόρ- κι ένα μεγάλο πράσινο φυτό να στέκεται περήφανο σε μια γωνία. Στο απέναντι δωμάτιο, βρίσκεται ένα bar cart με διάφορα είδη ουίσκι, για τους πραγματικά μπον βιβέρ.

    Τέλος, στα υπνοδωμάτια τα vibes είναι φιλικά και ζεστά. Στα κρεβάτια θα δείτε fluffy κουβέρτες, πολλά μαξιλάρια και μαλακά παπλώματα, ενώ τα χρώματα που επικρατούν είναι το καφέ, το beige, το λευκό, το γκρι και το πράσινο, αποχρώσεις που συνθέτουν την τέλεια γήινη παλέτα για τον χειμώνα. Και επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά, απαρατήρητα δεν περνούν τα φωτιστικά, που έχουν στη βάση τους μικρές και χαριτωμένες αρκούδες, δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη νότα. Γενικότερα, για τη διακόσμηση του σπιτιού, η Kula πέρασε αρκετό χρόνο σε flea markets, vintage και antique καταστήματα, για να βρει εκείνους τους θησαυρούς που θα το πλαισίωναν αρμονικά και θα έβαζαν τον καθένα που το επισκεπτόταν σε winter mood. Και τα κατάφερε!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα winter chalet στην Ελβετία μετατράπηκε στο απόλυτο χειμωνιάτικο όνειρο (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδική πολυτέλεια σ’ ένα ονειρεμένο σαλέ στην Ελβετία – Ξύλο, τζάκι, χιόνια (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα σύγχρονο και καινοτόμο κτίριο «υψώνεται» στη Λεμεσό της Κύπρου (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ