• City Stories

    Τέσσερα μαγαζιά για να απολαύσετε ζεστά κοκτέιλς τα κρύα βράδια του χειμώνα

    The Clumsies

    FB page: The Clumsies


    Το καλοκαίρι, όσοι είχαμε παραμείνει στη μεγαλούπολη, απολαμβάναμε παγωμένα και δροσερά κοκτέιλς σε ταράτσες και αυλές. Τώρα που χειμωνιάζει όλοι μας αναζητάμε τα ζεστά, οικεία και cozy μαγαζιά που θα μας προσφέρουν ένα όμορφο απόγευμα, ένα γλυκό βράδυ και, φυσικά, γευστικά κοκτέιλς που να ταιριάζουν με τον καιρό. Η τάση των ζεστών κοκτέιλς είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό και έχει φτάσει σιγά σιγά και στα δικά μας μέρη. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερα μαγαζιά του κέντρου, όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά ζεστά κοκτέιλς τα κρύα βράδια του χειμώνα.

    The Clumsies
    FB page: The Clumsies

    1. The Clumsies
    Πραξιτέλους 30, Facebook

    Το δημοφιλές αθηναϊκό μπαρ “The Clumsies”, στην οδό Πραξιτέλους του κέντρου, είναι παγκοσμίως γνωστό, καταλαμβάνοντας μια θέση στη δεκάδα των καλύτερων μπαρ του κόσμου, και συγκεκριμένα τη θέση 6. Φημισμένο για τα κοκτέιλς του, την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, τον επαγγελματισμό του και το νεοϋρκέζικο κλίμα του. Μια πολύ δυνατή και προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα περιποιείται τα κοκτέιλς, τα ποτά και τα φαγητά σας, σ’ αυτό το ζεστό και γουστόζικο μαγαζί. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού του τα ζεστά κοκτέιλς, όπως ένα γευστικό rum blazer με premium υλικά, βασισμένο στο 23 ετών ρούμι Zacapa από τη Γουατεμάλα.

    Baba Au Rum
    FB page: Baba Au Rum

    2. Baba Au Rum
    Κλειτίου 6, Facebook page

    Ένα ακόμη αθηναϊκό μπαρ που έχει την τιμητική του ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Το εμβληματικό κοκτεϊλάδικο Baba au rum, που ανέβηκε στη θέση 30 σε σχέση με το 2016 που βρισκόταν στο νούμερο 40, μας έχει προσφέρει μοναδικά κρύα κοκτέιλς που γαργαλούν τον ουρανίσκο τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Τώρα, μιας και χειμωνιάζει, έχει στο μενού του και μερικά εύγευστα ζεστά κοκτέιλς για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Στο πανέμορφο και fancy περιβάλλον του, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα είδος αρωματισμένης και ζεστής Pina Colada.

    The Gin Joint
    FB page: The Gin Joint

    3. The Gin Joint
    Χρήστου Λαδά 1 – Πλ. Καρύτση, Facebook page

    Aν είστε λάτρεις του gin, τότε το “The Gin Joint” αποτελεί σίγουρα ένα από τα στέκια σας. Μικρό, με λιτή διακόσμηση και αποπνέοντας οικειότητα, με φιλικό κλίμα και ωραία ατμόσφαιρα, το μαγαζί αυτό, πέρα από τις αμέτρητες επιλογές που σας προσφέρει για να συνδυάσετε το gin σας, συμπεριλαμβάνει στις “συνταγές” του και ζεστά κοκτέιλς, που σίγουρα θα αγαπήσετε. Υπό τη ρετρό διάθεσή του, μπορείτε να δοκιμάσετε τη Hot Brandy Lemonade, μια εκδοχή γλυκόξινης ζεστής λεμονάδας.

    42 Barstronomy.Athens
    FB Page: 42 Barstronomy.Athens

    4. 42 Barstronomy.Athens
    Κολοκοτρώνη 3, Facebook page

    Στην αρχή της Κολοκοτρώνη βρίσκεται αυτό το όμορφο και προσεγμένο μπαρ με τις δερμάτινες καρέκλες, την ξύλινη διακόσμηση, τις jazz-soul μουσικές επιλογές και τα vintage ποτήρια. Στο ευχάριστο περιβάλλον του με το ευγενικό σέρβις, οι Αθηναίοι απολαμβάνουν μία μεγάλη γκάμα από ψαγμένα κοκτέιλς και μοναδικές γεύσεις ποτών. Στον ανανεωμένο του κατάλογο υπάρχουν οι χειμωνιάτικες επιλογές, επομένως μπορείτε να δοκιμάσετε το ζεστό κοκτέιλ Moon & Lillies, που στηρίζεται σε ένα blend από τέσσερις διαφορετικές ετικέτες τζιν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία μαγαζιά με ενδιαφέρουσα διακόσμηση κοντά στο κέντρο της Αθήνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις εκλεκτές και αγαπημένες μπυραρίες στην Αθήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία αθηναϊκά μαγαζιά με πεντανόστιμα pancakes κοντά στο κέντρο



    ΣΧΟΛΙΑ