• City Stories

    Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη

    Έκθεση Καζαντζάκης


    Έκθεση “Νίκος Καζαντζάκης – 60 χρόνια μνήμης (1957-2017)”

    Μια ενδιαφέρουσα Έκθεση ξεκινά από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η οποία είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη.

    Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας από τους πιο σεβαστούς συγγραφείς στην Ελλάδα και από τους πλέον αναγνωρισμένους στο εξωτερικό. Επίσης, αποτελεί τον περισσότερο μεταφρασμένο Έλληνα Λογοτέχνη παγκοσμίως.

    Με αφορμή το γεγονός πως φέτος ολοκληρώνονται 60 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Νίκος Καζαντζάκης απεβίωσε, θα πραγματοποιείται η Έκθεση αυτή, που θα φέρει τον τίτλο “Νίκος Καζαντζάκης – 60 χρόνια μνήμης (1957-2017)” και θα περιλαμβάνει μια πληθώρα εκθεμάτων.

    Έκθεση Καζαντζάκης

    Η Έκθεση χωρίζεται σε δύο, εξίσου σημαντικές και ιδιαίτερες, δράσεις. Η πρώτη αφορά την εικαστική προσέγγιση της ζωής και της προσωπικότητάς του, ενώ η δεύτερη εστιάζει στη μουσική παράδοση της πατρίδας του.

    Το εικαστικό κομμάτι, η κινητή έκθεση πινάκων “Βίος και Πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη” , πραγματοποιείται στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 16 έως τις 30 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει εργογραφικά και βιογραφικά στοιχεία του Νίκου Καζαντζάκη σε εικαστικές επιφάνειες, οι οποίες αναπλάθουν την αισθητική αντίληψη ενός μουσείου αφιερωμένου στον συγγραφέα, που εξακολουθεί να διαβάζεται σε όλο τον κόσμο.

    Έκθεση Καζαντζάκης

    Ο σχεδιασμός της έκθεσης έχει γίνει από τον Δημήτρη Καλοκύρη και η παραγωγή από το Μουσείο Καζαντζάκη. Παρουσιάζονται σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου του, καθώς και αρχειακές μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν, όπως της Ελένης Καζαντζάκης, της Έλλης Αλεξίου, της Μελίνας Μερκούρη και άλλων. Η έκθεση λειτουργεί τις ώρες παραστάσεων του ΔΘΠ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Το μουσικό κομμάτι αφορά τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Έκθεσης, με έργα Κρητών συνθετών υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» Χρήστου Λεοντή. Η συναυλία θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο.

    Η μάνα Κρήτη, η «Εκατοντάπολις» πανάρχαια γη, με το τραγούδι των παιδιών της: Χρήστου Λεοντή (Ηράκλειο), Νίκου Μαμαγκάκη (Ρέθυμνο) και Μίκη Θεοδωράκη (Χανιά), τιμά τον μεγάλο της γιο Νίκο Καζαντζάκη. Τραγουδούν η Ιωάννα Φόρτη, ο Θοδωρής Βουτσικάκης και ο Πάνος Μπούσαλης, ενώ η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «η ΟΜΟΝΟΙΑ».

    Έκθεση Καζαντζάκης

    Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
    Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35
    Email: [email protected]
    2104143310, 2104143320
    www.dithepi.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεάν παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων στον Ιανό τον Οκτώβριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά έναν ποιητή;



    ΣΧΟΛΙΑ