• City Stories

    5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Ψάξαμε και βρήκαμε έξι προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Πρόκειται για ταινίες που προβάλλονται στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών δράσεων, ενώ σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες κινηματογραφικές ταινίες. Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει στο…κινηματογραφικό σας γούστο και απολαύστε την. Καλή θέαση!

    1. Cine – Club: “Μίστερ Κλάιν” στο Γαλλικό Ινστιτούτο

    Το Ciné-club συντονίζεται με τον κύκλο “Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο. Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο” και ειδικότερα με την εκδήλωσή για την ιστορική μνήμη που διοργανώνεται με το Maison d’Izieu, και προβάλλει στις 14 Νοεμβρίου την ταινία Μίστερ Κλάιν του Joseph Losey.

    Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Robert Klein, ένας Αλσατός που αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα Τα εβραϊκά νέα, που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο.

    Πρόκειται για την πρώτη γαλλική ταινία του Joseph Losey, η οποία και κέρδισε το 1977 τρία César: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σκηνικών. Την ταινία που προβάλλεται σε συνεργασία με τη Filmtrade, παρουσιάζει ο Θανάσης Γεντίμης, αρχισυντάκτης CinemaNews.gr. Η ταινία είναι στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

    Πότε:
    Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017
    19.30

    Πού:
    Γαλλικό Ινστιτούτο
    Σίνα 31, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    2. “H μπλε μηλιά / El Manzano Azul” στο Κινματοθέατρο – Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης

    Η ταινία προβάλλεται ως μέρος του προγράμματος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης.

    Η μπλε μηλιά είναι μια Βενεζουελάνικη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο, έναν νεαρό 11 ετών που χαρακτηρίζεται από σοβαρή συναισθηματική στέρηση, ο οποίος αναγκάζεται να περάσει τις διακοπές με τον παππού του Φρανσίσκο, ο οποίος γνωρίζει ελάχιστα, σε μια μικρή φάρμα στα βουνά της Βενεζουέλας. Βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και βραβείο Κοινού στο V Festival της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής Margarita – Βενεζουέλα το 2012.

    Πότε:
    Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο Πετρούπολις – Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης
    (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, Πετρούπολη)

    Πληροφορίες

    ευτυχισμένα 140 ταινία

    3. “Ευτυχισμένα 140” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    Τα “Ευτυχισμένα 140” της Gracia Querejeta, είναι μια ταινία του 2014. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, διάρκειας 98΄και κατάλληλο για άνω των 12 ετών, που προβάλλεται στα πλαίσιο του «Κύκλου Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2017».

    Η Έλια κλείνει τα 40 και, για να το γιορτάσει, συγκεντρώνει φίλους και συγγενείς σ’ ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι, όπου τους ανακοινώνει πως έχει κερδίσει 140 εκ. στο ΛΟΤΤΟ. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα βαραίνει κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής.

    Πότε:
    Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017
    19.30

    Πού:
    Ελληνοαμερικανική Ένωση
    (Μασσαλίας 22, κέντρο)

    Πληροφορίες

    Απιστια με αξιοπρέπεια τιανία

    4. “Απιστία με αξιοπρέπεια” στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Αυτή την Πέμπτη στα πλαίσια αφιερώματος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, η Κινηματογραφική Λέσχη Περιστερίου θα προβάλει την ταινία “Απιστία με αξιοπρέπεια” (1973).

    Πρόκειται για μία ρομαντική κομεντί, σε σκηνοθεσία Μέλβιν Φρανκ και με πρωταγωνιστές τους Γκλέντα Τζάκσον και Τζορτζ Σίγκαλ. Η ταινία προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ και χάρισε στην Γκλέντα Τζάκσον το δεύτερό της Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

    Πότε:
    Πέμπτη 16 Νοεμβρίου
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    (Βασιλικών 6, Περιστέρι)

    Πληροφορίες

    Κινηματοθέατρο Γαβράς

    5. “Ελ Γκρέκο” στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    Η κινηματογραφική προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνει το Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς». Η εν λόγω ταινία, αποτελεί μέρος του «Αφιερώματος στον Ελληνικό Κινηματογράφο» που διοργανώνεται αυτή την περίοδο.

    Πρόκειται για μια ελληνική κινηματογραφική ιστορική ταινία διεθνούς παραγωγής, του 2007, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, και σενάριο Τζάκι Παβλένκο και Γιάννη Σμαραγδή, με πρωταγωνιστές τους Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκη Λαζόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα, Λάγια Μαρούλ και Σωτήρη Μουστάκα. Η ταινία μας μεταφέρει στο 16ο αιώνα με αφετηρία την Κρήτη, στη Βενετία ως το Τολέδο της Ισπανίας, ακολουθώντας την περιπετειώδη αναζήτηση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή Ελ Γκρέκο για ελευθερία και έρωτα.

    Πότε:
    Σάββατο 18 Νοεμβρίου
    20.30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    (Βασιλικών 6, Περιστέρι)

    Πληροφορίες

    Φωτογραφία του χρήστη Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας.

    6. “Το Κυνήγι” στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας

    Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για τον Νοέμβριο, με το σπουδαίο φιλμ “Το Κυνήγι” (2012, Έγχρωμο, 115΄), του Δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, με πρωταγωνιστές τους Μαντς Μίκελσεν, Λάσε Φόγκελστρομ, Σούσε Βολντ.

    Η δραματική πλοκή του έργου έχει ως εξής: Ένας μοναχικός δάσκαλος που προσπαθεί να αποκτήσει την κηδεμονία του γιου του βλέπει τη ζωή του να αλλάζει αιφνίδια και δραματικά όταν κατηγορείται για άσεμνη συμπεριφορά σε ένα μικρό κοριτσάκι.

    Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά αν θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    Πότε:
    Κυριακή 19 Νοεμβρίου
    19.45

    Πού:
    Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δωρεάν προβολές ταινιών στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε δωρεάν εκθέσεις για τους λάτρεις των εικαστικών τεχνών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρία μαγαζιά με τζάκι στην Πλάκα: Ιδανικά για τα χειμωνιάτικα βράδια



    ΣΧΟΛΙΑ