• City Stories

    5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Έχουμε ήδη καλωσορίσει τον Νοέμβριο και οι δωρεάν προβολές ταινιών συνεχίζουν να ομορφαίνουν τα φθινοπωρινά βράδια μας, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Ψάξαμε και βρήκαμε 6 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, που ανήκουν διαφορετικά είδη. Πρόκειται για ταινίες που προβάλλονται στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών δράσεων, ενώ σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες κινηματογραφικές ταινίες.

    Αλμυρά όνειρα

    1. “Αλμυρά όνειρα” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

    Τα “Αλμυρά όνειρα” του Alfredo Navarro, είναι μια ταινία του 2015. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, διάρκειας 71΄και κατάλληλο για άτομα άνω των 7 ετών, που προβάλλεται στα πλαίσιο του «Κύκλου Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2017».

    Το ντοκιμαντέρ διηγείται την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων από τη Νοβέλντα που αγωνίστηκαν για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, παρά τις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθ’ οδόν. Ο Αλεχάντρο είναι ένα τυφλό αγόρι που παίζει πιάνο. Η Ιρένε είναι μια νεαρή με δισχιδή ράχη. Ο Σιμόν, αθλητής που θέλει να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για να τελειοποιήσει το Μουάι Τάι, την πολεμική τέχνη που ασκεί επαγγελματικά. Ο Μαριάνο είναι οδηγός φορτηγού, που ονειρεύεται να μάθει να παίζει κιθάρα στα 62 του. Η ταινία υμνεί το πνεύμα της υπέρβασης και τη δύναμη του ατόμου, που, όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ξέρει να μετατρέπει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και προκλήσεις.

    Πότε:
    Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017
    19.30

    Πού:
    Ελληνοαμερικανική Ένωση
    (Μασσαλίας 22, κέντρο)

    Πληροφορίες

    Τα πρόβατα δεν χάνουν το τραίνο

    2. “Τα πρόβατα δεν χάνουν το τραίνο” στο Κινηματοθέατρο – Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης

    Η Λουίσα κι ο Αλμπέρτο υποχρεώθηκαν να ζήσουν στην επαρχία, αλλά η ειδυλλιακή αγροτική ζωή αρχίζει γρήγορα να δείχνει την λιγότερο ευχάριστη πλευρά της. Επιπλέον, το ζευγάρι δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του. Η Λουίσα επιμένει ν’ αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί, παρ’ όλο που το τίμημα είναι το πιο αδιάφορο σεξ που μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτός που δεν έχει σκοπό ούτε καν να πατήσει το πόδι του στα χωράφια είναι ο Χουάν, ο αδελφός του Αλμπέρτο, ένας 45άρης δημοσιογράφος ο οποίος βγαίνει με την Νατάλια την οποία βλέπει ως σανίδα σωτηρίας. Από την άλλη, η αδελφή της Λουίσα, η Σάρα έχει συνηθίσει να διοχετεύει το άγχος της στους άντρες, με τους οποίους δεν καταφέρνει τελικά να τα βρει, ώσπου εμφανίζεται ο Πάκο, ένας αθλητικογράφος, ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος ακόμα και να την παντρευτεί. Ή έτσι νομίζει εκείνη…

    Πότε:
    Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο Πετρούπολις – Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης
    (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, Πετρούπολη)

    Πληροφορίες

    Brimstone & Glory

    3. “Brimstone & Glory” στο Exile Room

    Από την πιο εκρηκτική φιέστα του Μεξικού στα βρυχώμενα ηφαίστεια της υφηλίου, το Exile Room ξεκινά τη νέα σεζόν προβολών του με ένα πυρακτωμένο double feature ταινιών πραγματικό δυναμίτη!

    Το Εθνικό Φεστιβάλ Πυροτεχνημάτων στο Τουλτεπέκ του Μεξικού είναι ένα θέαμα που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στον κόσμο. Προς τιμήν του San Juan de Dios, προστάτη αγίου των πυροτεχνουργών, μια φλεγόμενη φιέστα τυλίγει την πόλη για δέκα μέρες. Έμπειροι μάστορες επιδεικνύουν την τεχνική τους δεξιοτεχνία, νεότεροι δημιουργούν τα δικά τους θορυβώδη αυτοσχέδια καύσιμα και δεκάδες ομάδες χτίζουν μεγαλειώδεις ταύρους από παπιέ μασέ για να παρελάσουν στην πλατεία της πόλης, στολισμένοι με πυροτεχνήματα που εκρήγνυνται προς κάθε κατεύθυνση. Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των κατοίκων του Τουλτεπέκ δουλεύουν στο χώρο των πυροτεχνημάτων, κάτι που κάνει το φεστιβάλ κάτι παραπάνω από ένα απλό γλέντι: Έναν ύμνο σε έναν τρόπο ζωής χτισμένο γύρω από την πατροπαράδοτη δημιουργία χειροποίητων πυροτεχνημάτων, ένα εκθαμβωτικό και εκκωφαντικό μείγμα εκρηκτικής γιορτής, αχαλίνωτης χαράς και θανάσιμου κινδύνου.

    Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα των τελευταίων ετών, ο Viktor Jakovleski βυθίζεται στο παραισθησιογόνο κλίμα των εορτασμών, με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, και καταγράφει εκστατικά τα τεκταινόμενα σε μια σχεδόν ιμπρεσιονιστική κινηματογραφική εμπειρία ανείπωτης ομορφιάς και διαρκούς απειλής που δεν σταματά ποτέ να προκαλεί δέος.

    *Στα ισπανικά με αγγλικούς υποτίτλους

    Πότε:
    Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017
    21.00

    Πού:
    Exile Room
    (Αθηνάς 12 – 3ος όροφος, Μοναστηράκι)

    Πληροφορίες

    Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

    4. “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στα πλαίσια αφιερώματος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, η Κινηματογραφική Λέσχη Περιστερίου θα προβάλει η ταινία Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου στις 20:00.

    “Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου” (Cronaca di una Morte Annunciata) πραγματεύεται την ιστορία ενός γιατρού που ερευνά ύστερα από πολλά χρόνια τα αίτια ενός εγκλήματος τιμής. Πρόκειται για ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Φραντζέσκο Ρόζι, με τους: Ρούπερτ Έβερετ, Ορνέλα Μούτι, Αντρέα Φερεόλ, Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Ειρήνη Παππά

    Πότε:
    Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    (Βασιλικών 6, Περιστέρι)

    Πληροφορίες

    τα 400 χτυπήματα

    5. “Τα 400 χτυπήματα” στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Βύρωνα “Νέα Ελβετία”

    Ο Δήμος Βύρωνα για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζει τις “Κινηματογραφικές Βραδιές”, μια πολιτιστική δράση με στόχο κάθε κύκλος της να αποτελεί ένα θεματικό αφιέρωμα σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας και ταυτόχρονα να μεγαλώσει την παρέα αυτών που αγαπούν τον καλό κινηματογράφο και την ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας.

    Ο κύκλος ταινιών της φετινής περιόδου, από 20/10/2016 – 23/3/2017 έχει τίτλο “Μολυβένια Χρόνια – Εικόνες της παιδικής ηλικίας” και είναι αφιερωμένος στις “εικόνες της παιδικής ηλικίας, που τόσα αντιπροσωπεύουν για όλους μας”. Τις ημέρες των προβολών θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για του συνανθρώπους μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα.

    “Τα 400 χτυπήματα” σε σκηνοθεσία Φρανσουά Τριφώ, είναι γαλλική ταινία του 1959 με τους Ζαν Πιερ Λεό, Αλμπέρ Ρεμί, Κλερ Μοριέ. Ο μικρός Αντουάν Ντουανέλ ζει σε ένα αδιάφορο οικογενειακό περιβάλλον και φοιτά σ’ ένα αυταρχικό σχολείο. Το όνειρό του να ξεφύγει από αυτή τη ζωή θα τον φέρει αργά ή γρήγορα στον σκληρό κόσμο του αναμορφωτηρίου.

    Πότε:
    Παρασκευή 10 Νοεμβρίου
    20.00

    Πού:
    Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»
    (Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας, Βύρωνας)

    Πληροφορίες

    Κινηματοθέατρο Γαβράς

    6. “Το φθινόπωρο του ’41” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Η κινηματογραφική προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνει το Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς». Η εν λόγω ταινία, αποτελεί μέρος του “Αφιερώματος στον Ρώσικο Κινηματογράφο” που διοργανώνεται αυτή την περίοδο.

    Είναι μια συναρπαστική ιστορία για τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Τα παιδιά είναι φίλοι, η ζωή των παιδιών ήταν γεμάτη θετικά συναισθήματα, όνειρα και ελπίδες… αλλά ξαφνικά ξεσπάει ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος… Ο πόλεμος υπαγορεύει τους δικούς του κανόνες, τους υποχρέωσε να δουν τη ζωή και τη γύρω τους πραγματικότητα με διαφορετικό μάτι, να κάνει ο καθένας τους ξεχωριστά τη δική του προσωπική επιλογή – ίσως την πιο σημαντική επιλογή της ζωής του, τη μόνη επιλογή της συνείδησης.

    Σε σκηνοθεσία της Ελένα Μπορίσοβα και με τους: Φιλίππ Μάσλωφ, Οκσάνα Δορόχινα, Ελένα Γκλαζκόβα, Γιούρι Ναζάρωφ, Μαρίνα Κουντιλίνσκαϊα, Ολέγκ Μασλέννικωφ- Βόϊτωφ, Σεργέϊ Ερεμέεφ, Τάνια Λέμεγκοβα, Σάσα Νόβικωφ, Αρτέμ Ζιγκούλιν.

    Πότε:
    Σάββατο 11 Νοεμβρίου
    20.30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    (Βασιλικών 6, Περιστέρι)

    Πληροφορίες

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10+1 δωρεάν σεμινάρια/διαλέξεις για διάφορα θέματα αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι διαλέξεις/συζητήσεις ψυχολογίας για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιορτάζοντας τον Αυθεντικό Μαραθώνιο δωρεάν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο



    ΣΧΟΛΙΑ