• Mononews TV

    Ταξίδι στην Ιρλανδία: Τα κορυφαία αξιοθέατα στο Δουβλίνο

    • NewsRoom

    Ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς στην Ευρώπη είναι η Ιρλανδία με το καταπράσινο τοπίο, την ιρλανδική παράδοση, την μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τη νυχτερινή ζωή της.

    Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο είναι από τους must-see προορισμούς με πολλά αξιοθέατα, μουσεία, εκκλησίες και πάρκα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς.

    Οι μεσαιωνικοί καθεδρικοί ναοί Christ Church και St Patrick’s, τα καταπράσινα πάρκα Stephen’s Green και Phoenix Park, το ιρλανδικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Irish Museum of Modern Art) και η Φυλακή Κιλμέινχαμ (Kilmainham gaol) είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη της πρωτεύουσας.

    Μέσα από το βίντεό τους στο YouTube, οι VagaBrothers, μάς προτείνουν μερικά ακόμη μέρη, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά, δίνοντας ταυτόχρονα και κάποια tips.

    Φιλόξενος λαός

    Οι Ιρλανδοί είναι από τους πιο ζεστούς, ευχάριστους και φιλόξενους λαούς και όπως αναφέρουν μέσα στο βίντεό τους οι VagaBrothers, είναι ευκολοπρόσιτοι και ιδιαίτερα επικοινωνιακοί.

    Κινήσου με ποδήλατο

    Ένας από τους πιο ευχάριστους και όμορφους τρόπους να κινείται κανείς στην πόλη του Δουβλίνου είναι με ποδήλατο.

    Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να δεις εύκολα τα περισσότερα και κυριότερα αξιοθέατα που προσφέρει η πόλη, όπως, το κάστρο, τον ποταμό Liffey και το Grand Canal.

    Literary Pub Crawl

    Το Δουβλίνο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως η Πόλη της Λογοτεχνίας, καθώς από εκεί κατάγονται μερικοί από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς και λογοτέχνες του 20ου αιώνα, όπως ο Όσκαρ Γουάιλντ και ο Τζέιμς Τζόυς.

    Για τους λάτρεις του Τζόυς, μάλιστα, υπάρχει ένα τουρ που μπορεί να κάνει κάποιος και να επισκεφτεί όλες τις παμπ όπου αναφέρονται μέσα στα βιβλία του.

    Trinity College

    Αν είσαι λάτρης του Χάρι Πότερ τότε πρέπει να περάσεις μία βόλτα από το Trinity College, όπου βρίσκεται η βιβλιοθήκη με το λεγόμενο Long Room. Η ομοιότητα της εντυπωσιακής αίθουσας με το Long Room της ταινίας είναι εκπληκτική, που πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για την ίδια ακριβώς αίθουσα. Ωστόσο, η ταινία δεν γυρίστηκε εκεί.

    Στο Long Room υπάρχουν περισσότερα από 200.000 βιβλία και η διάσημη συλλογή «Book of Kells».

    Ιρλανδική Κουζίνα

    Στέκια όπως το Brother Hubbard ή το Fumbally είναι δύο από τα πιο ζεστά και πρωτότυπα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα. Η Ιρλανδία φημίζεται, επίσης, για το τοπικό τυρί της, το οποίο μπορείς να βρεις σε μέρη, όπως το Fallon and Byrne.

    Irish Design

    Ιρλανδοί σχεδιαστές μόδας αντλούν έμπνευση από την παραδοσιακή ιρλανδική ενδυμασία, εκσυγχρονίζοντας, ωστόσο τις δημιουργίες τους. Αν ψάχνεις για αυθεντικές ιρλανδικές δημιουργίες, τότε ο προορισμός για τα ψώνια σου είναι μαγαζιά, όπως το Irish Design Shop και το Indigo & Cloth.

    Drury Street

    Ένας από τους πιο urban δρόμους του Δουβλίνου είναι το Drury Street, όπου μπορείς να απολαύσεις ένα φλυτζάνι ζεστό καφέ στο διάσημο Kaphe ή ένα γεύμα σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής. Θεωρείται το απόλυτο food destination της πόλης, ενώ είναι ιδανικό για πρωινή ή απογευματινή βόλτα.

    Wakedock

    Αν είσαι λάτρης των θαλάσσιων σπορ, μπορείς να κάνεις wakeboard στο πρώτο πάρκο αποκλειστικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο άθλημα, το Wakedock.

    Πρόκειται για ένα σπορ πάνω στο νερό όπου ο αθλητής χρησιμοποιώντας μια σανίδα και διάφορες τεχνικές, προσπαθεί να κάνει μανούβρες και άλματα. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αθλητές του wakeboarding υιοθετούνται από το σέρφινγκ μέχρι το snowboard.

    Temple Bar

    Μερικές από τις πιο ιστορικές παμπ βρίσκονται στην καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης, το φημισμένο Temple Bar. Η περιοχή υπόσχεται ζωντανή μουσική, ποτό και διασκέδαση μέχρι τη μία ή δύο το πρωί.

    Είναι το πιο τουριστικό και ακριβό μέρος της πόλης και γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι ντόπιοι το αποφεύγουν! Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να επισκεφτεί κάποιος το Δουβλίνο και να μην περάσει μία βόλτα από τον ναό των μπαρ.

    Guinness Storehouse

    Νούμερο ένα, αν όχι σε όλες, τότε στις περισσότερες λίστες, βρίσκεται η Αποθήκη Guinness (Guinness Storehouse), όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το παλιό εργοστάσιο ζύμωσης της διάσημης μπύρας.

    Πρόκειται για ένα από τα πιο κορυφαία αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η Ιρλανδία και βρίσκεται στο Σέιντ Τζέιμς Γκέιτ, σε ένα επταώροφο κτήριο, όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία της παγκοσμίου φήμης μπύρας.

    Μετά από μία μικρή επίδειξη, οι επισκέπτες περνούν από το λεγόμενο «Γκράβιτι Μπαρ», όπου μπορούν να ξεδιψάσουν με ένα κερασμένο ποτήρι μπύρα Guinness, και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας την θεαματική πανοραμική θέα της πρωτεύουσας.



    ΣΧΟΛΙΑ