ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης, κατά την οποία επιτήδειοι προσποιούνται την Ελληνική Αστυνομία, προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, πολίτες δέχονται κλήσεις από άγνωστους αριθμούς και ακούνε ηχογραφημένο μήνυμα στα αγγλικά, στο οποίο αναφέρεται ψευδώς ότι η ταυτότητά τους έχει εμπλακεί σε παράνομη δραστηριότητα. Στη συνέχεια, το μήνυμα τους καλεί να πατήσουν το πλήκτρο «1», προκειμένου να συνδεθούν με δήθεν εκπρόσωπο των Αρχών.
Η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος επισημαίνει ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης και συστήνει στους πολίτες να τερματίζουν αμέσως την κλήση, να μην πατούν κανένα πλήκτρο και να μην κοινοποιούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα τηλεφωνικά μηνύματα για να ενημερώνει πολίτες για δήθεν ποινικές υποθέσεις και δεν ζητά προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα μέσω τηλεφωνικής κλήσης.

Διαβάστε επίσης
Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Ιντλίμπ
Reuters: Η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια έως το τέλος του 2026
Λιονέλ Μέσι: Επεκτείνει το ποδοσφαιρικό του χαρτοφυλάκιο με την εξαγορά της Ελντένσε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Η κεντρική τράπεζα απορρίπτει την πρόταση Νετανιάχου για παράκαμψη των κυρώσεων μέσω κρυπτονομισμάτων
- Γαλλία: Επανεξελέγη πρόεδρος της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης ο Ζορντάν Μπαρντελά
- Ισραήλ: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ τρεις μέρες πριν τις εκλογές
- Γαλλία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Παρίσι μετά το τέλος της πορείας (live)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.