• City Stories

    Club UTILE DULCI: Το concept “business, food and wine” είναι πια πραγματικότητα και στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Το Club UTILE DULCI έχει ήδη ζωή τριών μηνών στην Αθήνα και έχει τραβήξει αρκετά τα βλέμματα τόσο για τις υπηρεσίες του όσο και για την υψηλή αισθητική του. Το concept “business, food and wine”, στο πλαίσιο ενός club μελών, που είναι αρκετά διαδεδομένο στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, είναι πια πραγματικότητα και στην Αθήνα.

    Ιδρυτής του Club UTILE DULCI είναι ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, πρώην ανώτερο στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Μετά από χρόνια καριέρας στο εξωτερικό, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος άλλαξε άρδην πορεία και αποφάσισε να κάνει πράξη μια σειρά από projects, τα οποία ήθελε από καιρό να υλοποιήσει. Ένα από αυτά είναι το Club UTILE DULCI, το οποίο σημαίνει στα λατινικά «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

    Το Club UTILE DULCI (www.utiledulci.club) είναι ένα Club, τα μέλη του οποίου – κυρίως, επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και ελεύθεροι επαγγελματίες – συνδέονται με την κοινή τους αγάπη για το κρασί και το φαγητό.

    Τα μέλη του Club UTILE DULCI συναντώνται μια φορά τον μήνα στο ECALI CLUB, σε μια βραδιά κατά την οποία συζητούνται θέματα που αφορούν στον κόσμο του επιχειρείν, αλλά και γενικότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου, δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά και ακολουθεί δείπνο με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά chef.

    Στις τρεις εκδηλώσεις – δείπνα που έχουν οργανωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα, έχουν υπάρξει κοντά στις 200 συμμετοχές.

    «Η φιλοδοξία μου είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο ανθρώπων, το οποίο ενδιαφέρεται για την ευζωία, το καλό κρασί και τη γαστρονομία, όπως επίσης για το networking, αλλά και για πνευματικές αναζητήσεις, σε μια ιδιότυπη άσκηση «ξεχειλώματος» γεύσεων, αισθήσεων, αλλά και μυαλού… Κάτι, ίσως, σαν ένα αρχαιοελληνικό συμπόσιο». Έτσι περιγράφει ο Ανδρέας Γιαννόπουλος το όραμά του για το καινοφανές αυτό εγχείρημα, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.

    Ένας πραγματικός γαλαξίας διακεκριμένων επαγγελματιών και προσωπικοτήτων συμμετείχε έως σήμερα στις εκδηλώσεις του Club UTILE DULCI.

    O Άγγελος Ιατρίδης (ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ), ο Στέλλιος Μπουτάρης (ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ) και ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, από την πλευρά των Ελλήνων οινοποιών, ενώ, απέναντί τους, υπήρχαν εξαιρετικά κρασιά από το Bordeaux, την Τοσκάνη και τον Λίγηρα.

    Οργανωτικός νους, αλλά και εκτελεστικός βραχίονας, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης (MW).

    «Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα ευχάριστα στο άκουσμα της πρότασης του Ανδρέα, να συνεργαστούμε σε ένα τολμηρό και φιλόδοξο εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα. Με έπεισαν η δυνατή ιδέα και οι υψηλοί στόχοι του πρότζεκτ. Νομίζω ότι είναι καιρός να τολμήσουμε και στην Ελλάδα αυτά που ήδη γίνονται, και με μεγάλη επιτυχία, στο εξωτερικό. Προσωπικά, αντλώ κάθε φορά μεγάλη ικανοποίηση από τις βραδιές του Club UTILE DULCI!».

    Ορισμένοι από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ έχουν ήδη μαγειρέψει ειδικά για τα μέλη του Club UTILE DULCI. Η αρχή έγινε από τον Λευτέρη Λαζάρου και την μπριγάδα του, για να ακολουθήσει ο μοναδικός Δημήτρης Σκαρμούτσος και, ακολούθως, ο ταλαντούχος Πάνος Μαρνέλης (ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ).

    Ο Θανάσης Βασίλαινας σχολίασε για το UTILE DULCI: «Χάρηκα πραγματικά που συμμετείχαμε κι εμείς σε μια τέτοια βραδιά υψηλής ποιότητας, υλικής και πνευματικής. Γνώριζα παρόμοια clubs στο Παρίσι και ομολογώ ότι με ενθουσιάζει η προοπτική μεταφοράς ανάλογης ποιότητας υπηρεσιών και στην Αθήνα».

    Για το «ωφέλιμον», το “utile”, φρόντισε μια σειρά σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο του επιχειρείν, της πολιτικής και της διανόησης: Θανάσης Λάλας, Νίκος Βερνίκος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μαριέττα Γιαννάκου, Παύλος Γερουλάνος, Πωλ Ευμορφίδης, Αθανάσιος Κωτσής, Παύλος Τσίμας, Γιάννης Μανδάλας, Αθανάσιος Σαββάκης και Στράτος Φαναράς.

    Ο Πρόεδρος της INTRASOFT INTERNATIONAL, Αθανάσιος Κωτσής, ήρθε από τις Βρυξέλλες, ειδικά για την εκδήλωση του Club UTILE DULCI, για να μιλήσει με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και να απαντήσει, ακολούθως, στις ερωτήσεις των μελών. «Δεν περίμενα να δω ένα τόσο υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα: άριστη οργάνωση, επαγγελματισμός, ποιότητα και, θα προσέθετα, ήθος. Καμιά διάθεση επίδειξης, υψηλό διανοητικό επίπεδο, μακριά από life-style, με γήινους ανθρώπους, εξαιρετικά πετυχημένους, ο καθένας στον τομέα του. Μια άσκηση αριστείας, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα!».

    Η επόμενη εκδήλωση του Club UTILE DULCI είναι στις 29 Μαρτίου, πάντοτε στο φιλόξενο και εμβληματικό ECALI CLUB.

    Καλεσμένοι ομιλητές η κ. Σιάνα Κυριάκου (CEO KPMG), καθώς και ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος (πρ. Πρωθυπουργός), ο κ. Μιχάλης Τσαούτος (Γενικός Διευθυντής ΕΨΑ) και ο Καθηγητής κ. Γιώργος Παγουλάτος.

    Ο σεφ της βραδιάς θα είναι ο Χριστόφορος Πέσκιας, ενώ τα μέλη θα γευθούν εμβληματικές ετικέτες του Roberto Bava από το Piemonte της Ιταλίας και του Γιώργου Σκούρα από τη Νεμέα, ο οποίος και θα παρευρεθεί ο ίδιος στην εκδήλωση.

    Το Club UTILE DULCI λειτουργεί με μέλη, ενώ υπάρχουν ειδικά πακέτα τόσο για εταιρείες όσο και για φυσικά πρόσωπα (www.utiledulci.club).

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Καραμούζης: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να πείσουν την επενδυτική κοινότητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σηματοδοτεί η χθεσινή κίνηση της Alpha Bank να πουλήσει στα 4,5 σεντς δανειακό χαρτοφυλάκιο 2 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ