• Κοινωνία

    Club UTILE DULCI: Γυναικείες ιστορίες leadership 

    • NewsRoom

    Φιλίππα Μιχάλη, CEO ALLIANZ


    Γυναικείες ιστορίες leadership στο Club UTILE DULCI: γυναικεία πρότυπα leaders από το δωδεκάθεο της μυθολογίας … έως το Δ.Σ. μιας πολυεθνικής εταιρείας

     Τι κοινό μπορεί να συνδέει μια κυρία των Μ.Κ.Ο, μια κορυφαία δημοσιογράφο και δύο ανώτατα στελέχη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών; Και πώς τα γαστρονομικά πιάτα μιας κορυφαίας Ελληνίδας σεφ ταιριάζουν με τα σπουδαία κρασιά μιας, εκτός πλαισίου, Ελληνίδας οινοποιού, αλλά και με κορυφαίες ετικέτες του γαλλικού αμπελώνα; Αυτά τα «ταιριάσματα», ή “pairings” για τους μυημένους του οίνου, συνέβησαν την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, στην εκδήλωση – δείπνο του Club UTILE DULCI, στους φιλόξενους χώρους του VAROULKO Seaside, με θέμα «Γυναικείες ιστορίες leadership».

    Τα μέλη του Club UTILE DULCI

    Τα Μέλη του Club απόλαυσαν κυριολεκτικώς μια «τερπνή και ωφέλιμη» βραδιά, όπως είναι και ο τίτλος του Club στα λατινικά: utile dulci. Oι πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης – δείπνου ήσαν όλες γυναίκες.

    Για το «τερπνόν» της βραδιάς, φρόντισαν η «παριζιάνα» σεφ, Ντίνα Νικολάου, με ένα μεσογειακό, αλλά και θηλυκό μενού, με αποχρώσεις από την ελληνική, τη γαλλική και τη μαροκινή κουζίνα, και η ρέκτης οινοποιός, Ρωξάνη Μάτσα, από το ομώνυμο ΚΤΗΜΑ, η οποία ήταν η τιμώμενη Ελληνίδα οινοποιός της βραδιάς.

    Από την πλευρά του «ωφέλιμου» μέρους της εκδήλωσης, οι παρουσίες ήσαν πληθωρικές.

    Το έναυσμα δόθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – Gourdain, συνιδρύτρια του World Human Forum, η οποία αναφέρθηκε στην πολυετή δράση της στις Μ.Κ.Ο. και την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τονίζοντας με έμφαση ότι «ως γυναίκες, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη δική μας ευθύνη, για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση κρίσιμων παγκόσμιων προβλημάτων, όπως είναι πρωτίστως η κλιματική αλλαγή».

    Αλεξάνδρα Μητσοτάκη –Gourdain, συνιδρύτρια του World Human Forum.

    Η Φιλίππα Μιχάλη στο Club UTILE DULCI

    Στη συνέχεια, η CEO της Allianz Hellas, Φιλίππα Μιχάλη, περιέγραψε τη δική της αντίληψη περί γυναικείας ηγεσίας, εντυπωσιάζοντας το ακροατήριο με την αναφορά της: «Μου αρέσει να προσλαμβάνω ανθρώπους, που είναι καλύτεροι από εμένα», για να συμπληρώσει ότι «η τέχνη της ηγεσίας προϋποθέτει μεράκι και αγάπη για τους ανθρώπους, γιατί, εν τέλει, ανθρώπων ηγούμαστε».

    Τη σκυτάλη παρέλαβε, στη συνέχεια, η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη, η  οποία εξήγησε τη δική της επαγγελματική πορεία ως μια πορεία εφαρμογής «αναποδογυρισμένων κανόνων». 

    Καθόσον αφορά, ειδικότερα, στο γυναικείο leadership, η Έλλη Στάη είπε: «Για να ηγηθείς, δεν αρκεί να είσαι καλός manager. Στην καριέρα μου, βρέθηκα πολλές φορές να είμαι η μητέρα κάποιων, ο πατέρας κάποιων άλλων, αλλά και σκληρός κριτής, όπως και καλός φίλος. Χρειάστηκε, όπως μου είπε κάποτε ένας νεαρός συνάδελφος, να γίνω «και σώφρων και τρελή».».

    Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία καθήλωσε το ακροατήριο με μια σαγηνευτική διαδρομή των γυναικείων αρχετύπων από το δωδεκάθεο της μυθολογίας έως τις σημερινές σύγχρονες κοινωνίες, προκαλώντας ζωντανό διάλογο με τα Μέλη του Club. 

    Η Αναστασία Σιδέρη κατέληξε, λέγοντας: «Η γυναικεία ηγεσία ενδυναμώνεται από τους πολλαπλούς ρόλους, αλλά και τις διαφορετικές πτυχές της πολύπλοκης γυναικείας φύσης, όπως αυτές αριστοτεχνικά αποτυπώνονται στα αρχέγονα γυναικεία αρχέτυπα της ελληνικής μυθολογίας».

    Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

    Στη βραδιά συμμετείχαν CEOs και ανώτερα στελέχη γνωστών εταιρειών, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

    Το Club UTILE DULCI, το μοναδικό Business, Food and Wine Club στην Αθήνα, συμπληρώνει αυτές τις μέρες δύο χρόνια ζωής και ήδη έχει γίνει η «συζήτηση της πόλης» για τα γαστρονομικά μενού, τα εκλεκτά κρασιά και, κυρίως, τα διακεκριμένα δημόσια πρόσωπα που έχουν συμμετάσχει ως ομιλητές στις εκδηλώσεις – δείπνα του.

    Η επόμενη εκδήλωση – δείπνο του Club είναι στις 5 Φεβρουαρίου 2020, στο VAROULKO SEASIDE, και θα έχει ως θέμα “Achievements beyond limits”.pastedGraphic.png

    Τι είναι το Club UTILE DULCI.

    Το private members club UTILE DULCI (προφέρεται «ούτιλε ντούλκι») είναι ένα Club, τα μέλη του οποίου – κυρίως στελέχη εταιρειών, επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες – συνδέονται με την κοινή τους αγάπη για το fine dinning  και το wine pairing.

    Τα μέλη του Club συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μοναδικές βραδιές – εμπειρία, κατά τις οποίες συζητούνται θέματα που αφορούν στον κόσμο του επιχειρείν, αλλά και γενικότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου, δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά και απολαμβάνουν ένα γαστρονομικό δείπνο με την επιμέλεια ενός διακεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά chef.

    Την επιμέλεια των κρασιών έχει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine.

     Η μοναδική αυτή εμπειρία γαστρονομικής και οινικής απόλαυσης συνδυάζεται με το business networking κατά το πρότυπο ανάλογων εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό.

    pastedGraphic.png

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Έλλη Δούκα, 6948 041102, ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.utiledulci.club.| FACEBOOK |LinkedIn

    Club UTILE DULCI, ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ LEADERSHIP. Eστιατόριο Βαρούλκο 12/12/2019
    Club UTILE DULCI, ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ LEADERSHIP. Eστιατόριο Βαρούλκο 12/12/2019
    Αλεξάνδρα Μητσοτάκη –Gourdain, συνιδρύτρια του World Human Forum.
    Φιλίππα Μιχάλη, CEO ALLIANZ

     



    ΣΧΟΛΙΑ