• City Stories

    Μια λευκή κατοικία με καθηλωτική θέα στη Σαντορίνη (17 pics)

    • NewsRoom


    Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα Φηρά, στην περιοχή της Μεσαριάς, σε μία έκταση οκτώ στρεμμάτων, βρίσκεται η κατοικία EROSANTORINI. Από το σημείο αυτό -σε υψόμετρο 200m περίπου πάνω από το λιμάνι του Αθηνιού- η θέα προς την Παλιά Καμένη είναι καθηλωτική.

    Στην ανατολική ζώνη «περιήγησης», ανάμεσα από μια επιλογή φυτών που αντλήθηκαν από το άνυδρο θηραΐκό τοπίο πραγματοποιείται ένας περίπατος. Οδηγεί σε χώρους στάσης και θέας και καταλήγει στο ψηλότερο σημείο του οικοπέδου, όπου δεσπόζει το ανοιχτό κέλυφος ενός ξωκλησιού περιτριγυρισμένου, ακτινωτά, από αμπέλια.

    Οι λιτοί λευκοί όγκοι των πέντε κτισμάτων έχουν αναφορές στον ευρύτερο κυκλαδικό κυβισμό, με κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης το πλαισίωμα των ανοιγμάτων με τοπική μονοκόμματη πελεκητή πέτρα (πορί). Τα εξωτερικά δάπεδα που περιβάλλουν τους όγκους αυτούς επιστρώνονται με γκρι τσιμεντοκονία, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως «καμβάς» χαράξεων διαφορετικών μοτίβων υπό μορφή χαλιών, εμπνευσμένων από τη λιτότητα των μεσογειακών μορφών και υφών.

     

    Στο ολόλευκο εσωτερικό κέλυφος των μονόχωρων οικίσκων, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός με τις μορφολογικές επιλογές του συμπνέει με το interior design και τις επιλογές διακόσμησης, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα «εκλεπτυσμένης απλότητας». Με πνεύμα εκλεκτικισμού, -όπως άλλωστε συνηθιζόταν από παλιά στα καπετανέϊκα σπίτια του νησιού- διαφορετικά έπιπλα και αντικειμένα, τα περισσότερα με την υπογραφή του διεθνούς design, συνθέτουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική Μελέτη: x2αρχιτεκτονική
    Διαχείριση Έργου – Στατική Μελέτη: Π. Μαντάς & Συνεργάτες
    Η/Μ Μελέτη: ΕΛΤΕΜΕ
    Μελέτη διακόσμησης: Paola Navone
    Κείμενο: x2αρχιτεκτονική
    Φωτογραφίες: Λουίζα ΝικολαΪδου

    ΠΗΓΗ: ΚΤΙΡΙΟ 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια πανέμορφη εξοχική κατοικία με κυκλαδίτικα στοιχεία στο Άνω Κουφονήσι (15 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια εντυπωσιακή κατοικία με απεριόριστη θέα στην Αίγινα (17 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ