• City Stories

    Μια εξοχική κατοικία στη Χαλκιδική αναζητά τη δημιουργικότητα σε καθημερινά πράγματα (pics)

    • NewsRoom


    H κατοικία χτισμένη πριν από πολλά χρόνια από τον αρχιτέκτονα Πέτρο Μακρίδη, ανήκει στο συγκρότημα Αγκίστρι, που βρίσκεται στο Πευκοχώρι, και υπήρξε πρότυπο αρχιτεκτονικής και αισθητικής στην εποχή του. Ακόμη και σήμερα διατηρεί την αίγλη του, έχοντας ως κύριο προνόμιο το γεγονός ότι είναι κτισμένο μπροστά στη θάλασσα κι έχει άμεση πρόσβαση σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Χαλκιδικής. Η βασική φιλοσοφία των σπιτιών αυτών είναι να προσφέρουν μια άνετη και εύκολη -καλοκαιρινή κυρίως- διαβίωση στους ενοίκους τους.

    Η Ρένα Χαλκιά και ο Πάνος Χατζηαποστόλου ερωτεύτηκαν ακριβώς αυτό και θέλησαν να το προσαρμόσουν στα δικά τους μέτρα. Με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Παύλου Χατζηαποστόλου προχώρησαν σε κάποιες παρεμβάσεις, ώστε η κατοικία να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τετραμελούς οικογένειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το παλιό πέτρινο δάπεδο αντικαταστάθηκε με γκρίζα τσιμεντοκονία από το Νew Age Stone, που δίνει συνέχεια στον ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας και ταυτόχρονα «ντύνει» τα χτιστά καθιστικά που κατασκευάστηκαν.

    Γενικότερα, επικράτησε η αντίληψη να είναι όλα προσιτά, άνετα κι εύκολα, ενώ παράλληλα να έχουν και το προσωπικό στίγμα των ιδιοκτητών.

    M’ αυτό το σκεπτικό τα ντουλάπια της κουζίνας αντικαταστάθηκαν από χτιστά στο κάτω μέρος, τα οποία κλείνουν μόνο με κουρτίνες. Στο πάνω μέρος, κατασκευάστηκαν ανοικτά μεταλλικά ράφια από σιδηροκατασκευή, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον αισθητικά αποτέλεσμα. Η ιδιοκτήτρια, με ιδιαίτερο προσωπικό γούστο, θέλησε ο χώρος της να μη θυμίζει σε τίποτα αστικό σπίτι, απεναντίας να υπάρχει το στίγμα μιας λιτής αρχιτεκτονικής, όπως και η παρουσία της όμορφης φύσης, που τόσο απλόχερα απλώνεται τριγύρω.

    Έτσι, κορμοί που βρέθηκαν στην παραλία αξιοποιήθηκαν και έγιναν τραπεζάκια, ενώ ξύλα και πέτρες που επιλέχθηκαν έγιναν διακοσμητικά αντικείμενα. Ένα παλιό τραπέζι ανανεώθηκε με καινούρια τάβλα και εκτελεί χρέη τραπεζαρίας στον εξωτερικό χώρο, συνδυάστηκε με ρετρό καρέκλες και κάποιες μεταλλικές Tolix από τις Galleries Zoumboulakis, αποδίδοντας ένα ιδιαίτερο mix & match. O ενιαίος χώρος συνεχίζει και στο πίσω μέρος του σπιτιού, με λίγα σκαλάκια όπου έχουν τοποθετηθεί ρίζες δέντρων από το New Age Stone ως διαχωριστικά.

    Ο τοίχος που βάφτηκε με χρώμα μαυροπίνακα δημιουργεί μια αντίθεση που εκπλήσσει ευχάριστα και δίνει τη δυνατότητα για συνεχείς εικαστικές παρεμβάσεις. Στα ολόλευκα υπνοδωμάτια κυριαρχεί η αφαιρετικότητα, ενώ οι ανεμιστήρες Hunter του Ζήγρας at Home ανανεώνουν τον αέρα με στιλ. Το μπάνιο, επίσης, ντύθηκε με τσιμεντοκονία του New Age Stone στη μεγαλύτερή του επιφάνεια, που διακόπτεται από τον ξύλινο νιπτήρα του Stavridis και τις κομψές απλίκες του Area Domus. Ένας συνδυασμός απέριττης αισθητικής και καλοκαιρινής αύρας.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μια μόνιμη κατοικία στους Παξούς που μοιάζει να βρίσκεται στον παράδεισο (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H αριστουργηματική κατοικία της Marilyn Katsaris στην Τήνο! (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πώς να υιοθετήσετε τα χρώματα των παγωτών στη διακόσμηση



    ΣΧΟΛΙΑ