• City Stories

    Μια μόνιμη κατοικία στους Παξούς που μοιάζει να βρίσκεται στον παράδεισο (pics)

    • NewsRoom


    Σε μια υπέροχη τοποθεσία, η ξύλινη κατοικία στους Παξούς υλοποιεί το όνειρο ζωής μιας οικογένειας από την Ιταλία. Πλημμυρισμένο από μυρωδιές και αρώματα του καλοκαιριού, το κατάφυτο και άγριο τοπίο κρύβει καλά τη λιτή περίφραξη που μαρτυράει, πως κάτι ενδιαφέρον υπάρχει από πίσω. Περνώντας την ξύλινη αυλόπορτα, ο τόσο τακτοποιημένος και γεωμετρικά σχεδιασμένος περιβάλλων χώρος φανερώνει την επιμέλεια από το χέρι ενός αυθεντικού τεχνοκράτη.

    Ο αρχιτέκτονας Gino Baiocchi γεννήθηκε, έζησε και σπούδασε στη Ρώμη. Ένα ταξίδι αναψυχής στο πανέμορφο νησί των Παξών ήταν αρκετό για να κλέψει την καρδιά του και σύντομα να γίνει ο τόπος των ονείρων του. Εκεί που τελικά επέλεξε να κατοικήσει σε μόνιμη βάση, μαζί με την υπέροχη οικογένειά του. Σήμερα, ζει και εργάζεται μόνιμα στο νησί, κάνει αρχιτεκτονικές μελέτες και κατασκευές, τα κορίτσια του φοιτούν στο μοναδικό σχολείο του νησιού τον χειμώνα και όλοι μαζί βιώνουν μια διαφορετική ποιότητα ζωής στον παραδεισένιο αυτόν τόπο.

    Το μέρος που διάλεξαν για το σπίτι τους βρίσκεται ψηλά, σε μια κατάφυτη πλαγιά, και βλέπει σε μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες του νησιού. Το τοπίο είναι μαγικό, μοιάζει ψεύτικο, μια εικόνα ιδανική που αλλάζει χρώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αντανακλά στο έπακρο την ομορφιά της φύσης. Αν και η πρόσβαση είναι αληθινά δύσκολη, φτάνοντας ψηλά εισπράττεις την πιο σπουδαία ανταμοιβή. Εικόνες μαγικές που αγγίζουν τα… ουράνια.

    Πραγματοποιώντας μια δικής του έμπνευσης κατασκευή, ο Gino, αντί θεμελίων, δημιούργησε -σκάβοντας το χώμα- μια ειδική εσοχή, πάνω στην οποία εφάρμοσε μια έτοιμη προκατασκευασμένη επίπεδη πλάκα από μπετόν για να κατασκευαστεί πάνω της η κατοικία.

    Σε μακρόστενο επιμήκες σχήμα, η θέση της κατοικίας εκμεταλλεύεται άριστα τη χαρισματική θέα, ενώ οι εσωτερικοί χώροι διαδέχονται ο ένας τον άλλο στη σειρά. Όλα τα δωμάτια του σπιτιού βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, ενώ το κτίσμα περιλαμβάνει δύο όγκους που συνδέονται μεταξύ τους με τον εξωτερικό χώρο της υπαίθριας τραπεζαρίας.

    Στον πρώτο, βρίσκονται το καθιστικό και η κουζίνα και στο δεύτερο, τα υπνοδωμάτια. Η δομή της ισόγειας κατασκευής γίνεται εμφανής εσωτερικά, ώστε σε κάθε σημείο να υποδηλώνεται ο χαρακτήρας της. Οι σκουρόχρωμες ξύλινες οροφές είναι εμφανείς, οι τοίχοι επενδύθηκαν με ξύλο στο φυσικό του χρώμα, ενώ για τα δάπεδα επιλέχθηκε ένας σκουρόχρωμος γρανίτης σε φυσική ακατέργαστη μορφή.

    Η λιτή διακόσμηση, με τα εντελώς απαραίτητα, ενισχύει ακόμη περισσότερο το έντονο στοιχείο της κατασκευής, που μοιάζει να κυριαρχεί. Όλοι οι χώροι του σπιτιού βλέπουν τη μαγευτική θέα από τεράστιες τζαμαρίες. Ένα πλάτωμα κατά μήκος του σπιτιού, ένα μπαλκόνι στο όνειρο, γίνεται ο βασικός πυρήνας όπου η οικογένεια περνάει τον χρόνο της όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Ένα μακρόστενο τραπέζι, εκεί που ενώνονται οι δύο κτιριακοί όγκοι, γίνεται το σημείο συνάντησης, όπου μαζί με φίλους απολαμβάνουν ειδυλλιακές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Σ’ ένα περιβάλλον, μια βεράντα που μοιάζει να γεύεται πλουσιοπάροχα τους χυμούς και τα αρώματα ενός τόπου παραδεισένιου.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Όλοι θα θέλαμε να δουλεύουμε σ’ αυτό το εντυπωσιακό γυάλινο κτίριο! (14 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα κατάλυμα με θέα τα κάστρα της Πάργας και με ατμόσφαιρα Ιονίου πελάγους! (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πώς να υιοθετήσετε τα χρώματα των παγωτών στη διακόσμηση



    ΣΧΟΛΙΑ