• City Stories

    Μια εντυπωσιακή κατοικία στα Βόρεια Προάστια, με λιτές γραμμές και αισθητική (16 pics)


    Το έργο αφορά στην αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων υφιστάμενης νεόδμητης κατοικίας εμβαδού 130m² περίπου, η οποία αναπτύσσεται σε δύο στάθμες και επανασχεδιάστηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του νέου της ιδιοκτήτη.

    Το άπλετο φως και η εντυπωσιακή θέα που παρέχονται στο εσωτερικό της μέσα από τα μεγάλα ανοίγματα, καθώς και η διάθεση του ιδιοκτήτη για λιτές γραμμές, ενιαίους χώρους, σκούρες επιφάνειες, αντιθέσεις και αδρά υλικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αισθητική και συνθετική κατεύθυνση που ακολουθήσαμε.

    Στην πρώτη στάθμη, με μια καθοριστική κίνηση που άλλαξε ουσιαστικά τη δυναμική του χώρου, οι τοίχοι που απομόνωναν την κουζίνα και τις λειτουργίες της καθαιρέθηκαν προσφέροντας μας έναν ενιαίο ορθογώνιο χώρο, λευκό «καμβά» με έντονο φως, ο οποίος μας επέτρεψε να επέμβουμε εφαρμόζοντας γενναίες δόσεις σκούρων επιφανειών κατά μήκος της.

    Το μαύρο χρώμα επιλέχθηκε συνειδητά ως συνδετήριος κρίκος ανάμεσα στους χώρους, αλλά και για να έρθει σε αντίθεση με το λευκό γυαλιστερό μαρμάρινο δάπεδο και το πράσινο της φύσης που εισβάλλει στο σπίτι μέσα από τα ανοίγματα.

    Στη δεύτερη στάθμη, όπου συναντάμε τα 3 υπνοδωμάτια της κατοικίας, συνεχίζουμε να επεμβαίνουμε με έντονες γεωμετρίες σε σκούρες αποχρώσεις, λίγο πιο ήπιες όμως και με φόντο το ξύλινο δάπεδο που εμφανώς καταπραΰνει τις εντάσεις.

    Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν αφενός η οπτική και η ουσιαστική ενοποίηση των χώρων της κύριας στάθμης, αφετέρου η δημιουργία μιας κατοικίας με έντονο προσωπικό στίγμα και χαρακτήρα.

    Οι ειδικές κατασκευές, η συνέπεια στη χρήση των υλικών και των χρωμάτων που επιλέχθηκαν και η πολύ προσεκτική επιλογή όλου του εξοπλισμού συντέλεσαν στην επίτευξη του στόχου μας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην απεριόριστη θέα που προσφέρεται στην κατοικία.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική Μελέτη: do designers | Ντενίζ Βασιλειάδου & Ουρανία Γιαβή
    Επίβλεψη: do designers | Ντενίζ Βασιλειάδου & Ουρανία Γιαβή
    Εμβαδό: 130m²
    Χρόνος μελέτης: 2015
    Xρόνος κατασκευής: 2017
    Έργο: Κατοικία στα Βόρεια Προάστεια
    Φωτογράφος: Δημήτρης Κλεάνθης

    Περιφέρεια: Αττική

    Πηγή: www.ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δυο κατοικίες με παραδοσιακές αναφορές και μοναδική θέα, στη Λέσβο (13 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Λιθόκτιστη κατοικία – αρχοντικό του 19ου αι. στα Κύθηρα. Δείτε φωτογραφίες από την αποκατάσταση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Μια εξοχική και όμορφη κατοικία κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με θέα την Αντίπαρο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ