• City Stories

    Μένουμε σπίτι και εξερευνούμε την αξιοζήλευτη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

    • NewsRoom


    Η ψηφιοποίηση εκθέσεων και έργων τέχνης μάς δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε από την άνεση του καναπέ την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

    Αν και τίποτα δεν αντικαθιστά την φυσική εμπειρία με τα έργα τέχνης, όσο μένουμε σπίτι μπορούμε να τα απολαύσουμε μέσα από ειδικές διαδικτυακές διαδρομές που είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.

    Περισσότερα από χίλια έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της σύγχρονης ελληνικής παραστατικής τέχνης είναι διαθέσιμα online. Η Συλλογή περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, γλυπτά, ανάγλυφα, κατασκευές, χαρακτικά, φωτογραφίες, ψηφιακές εκτυπώσεις και σχέδια με κεντρικό θέμα της την ανθρώπινη μορφή.

    Περιηγηθείτε στην τελευταία έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου μέσα από το βίντεο του χώρου, καθώς επίσης σε προηγούμενες μας εκδηλώσεις και συζητήσεις.

    Διαβάστε ψηφιακά τους καταλόγους των εκθέσεων, όπου σημαντικοί ιστορικοί τέχνης και επιμελητές σχολιάζουν και αναλύουν την πορεία των καλλιτεχνών μέσα από τα έργα της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου.

    Ανακαλύψτε τη δουλειά της Μαρίας Φιλοπούλου, του Εμμανουήλ Μπιτσάκη, του Γιώργου Ρόρρη, του Αλέκου Λεβίδη, του Κώστα Παπανικολάου και πολλών άλλων.

    Ακόμα είναι διαθέσιμες συνεντεύξεις καλλιτεχνών, οι οποίοι μιλούν για την Τέχνη και την Τέχνη τους αλλά και για την μακροχρόνια σχέση που έχουν με την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

    Μάθετε για τη δουλειά του Τάσου Μαντζαβίνου, του Μιχάλη Μανουσάκη, του Αλέκου Λεβίδη, του Χρήστου Μποκόρου, του Κώστα Παπανικολάου και πολλών άλλων.



    ΣΧΟΛΙΑ