Είναι γεγονός πως ο Λούις Χάμιλτον δεν φημίζεται και τόσο για το ομαδικό του πνεύμα! Συχνά μάλιστα, αφήνει σε δεύτερη μοίρα τόσο τον ομόσταβλό του όσο και την ίδια την εταιρία.
Το ίδιο λοιπόν σκηνικό έλαβε χώρα και στο τελευταίο Γκραν Πρι, όπου ο Βρετανός οδηγός αγνόησε δύο φορές την εντολή για επιτάχυνση που του δόθηκε από τους τεχνικούς και πλέον κινδυνεύει σοβαρά να βρεθεί εκτός Mercedes. Ο Χάμιλτον έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το οποίο, όπως όλα έδειχναν, θα περνούσε στα χέρια του Νικ Ρόσμπεργκ.
Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, θα έπρεπε ο ομόσταβλός του να βγει εκτός τριάδας. Ο Χάμιλτον λοιπόν, αποφάσισε να κόψει ταχύτητα αναγκάζοντας τον Ρόσμπεργκ (που βρισκόταν πίσω του) να κάνει το ίδιο. Έτσι επέτρεψε στους Φέτελ και Φερστάπεν να πλησιάσουν και να απειλήσουν με εκτοπισμό από το βάθρο τον τελευταίο.
Όταν ο τεχνικός διευθυντής, Πάντι Λόου, διέταξε τον Χάμιλτον για δεύτερη φορά να αυξήσει ταχύτητα, απάντησε: «Χάνω το πρωτάθλημα. Δεν με νοιάζει αν θα κερδίσω ή όχι τον αγώνα», εξαγριώνοντας τον επικεφαλής της ομάδας Mercedes, Τότο Βολφ, ο οποίος τον προειδοποίησε πως: «Η αναρχία δεν έχει θέση σε καμία ομάδα και σε καμία εταιρία. Το να αγνοείς δημόσια τις εντολές σημαίνει ότι θέτεις εαυτόν πάνω από την ομάδα. Και αυτό καθιστά τα πάντα πιθανά».
Ο Χάμιλτον από την μεριά του, θεώρησε μάλλον ότι δεν έκανε κάτι κακό και υποστήριξε: «Εγώ το μόνο που ξέρω είναι να μάχομαι. Πραγματικά, προσπαθώ να μην κάνω τίποτα που να βλάπτει την εταιρία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Φόρμουλα 1
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε το σοκαριστικό ατύχημα στο GT World Cup (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: i-Pace: Υποδεχθείτε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με την υπογραφή της Jaquar
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
- Σκέρτσος κατά ΠΑΣΟΚ: «Το “κλόπυ πέιστ” έχει τα όρια του» – Τι απάντησε ο Κώστας Τσουκαλάς
- Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες παρά την ψυχρολουσία για την απασχόληση στις ΗΠΑ
- Eurobasket 2025: Στους «4» η Ελλάδα – Νίκησε τη Λιθουανία και τώρα η Τουρκία

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Τα χαμόγελα του Κυριάκου και τι θα λένε οι δημοσκοπήσεις, Πιέρ και Πετραλιάς οι νέοι αρχιτέκτονες, σε Intralot και ΕΛΠΕ η προσοχή, ο ΚΜ και η Credia, οι απαιτήσεις της νεαρής του shipowner και το πάρτι του Roussev
