• City Stories

    Λογοτεχνικός περίπατος "Γιάννης Ρίτσος" με κατάληξη στο Public Συντάγματος

    Ρίτσος


    Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο, του οποίου το μνημειώδες έργο δεν αποτελεί μόνο την ποιητική αποτύπωση των ιστορικών περιπετειών της Ελλάδας στον 20ο αιώνα, αλλά και τη ρωμαλέα φωνή με την οποία όλοι τραγουδήσαμε τα πάθη και τις ελπίδες μας.

    Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Εμμανουήλ Μπενάκη, περιοχή που συνδέεται με την άφιξη και με τα πρώτα χρόνια του Ρίτσου στην Αθήνα.

    Η δεύτερη στάση θα είναι μια επίσκεψη στις εκδόσεις Κέδρος, που εκδίδουν το έργο του από τη δεκαετία του 1950. Εδώ θα γίνει ασφαλώς αναφορά και στη σχέση ζωής με την εκδότρια Νανά Καλιανέση, τη “μυθική” Νανά Καλιανέση, όπως την αποκαλεί ο μεταφραστής και φίλος του Γιάννη Ρίτσου, Νικόλα Κροτσέττι.

    Η τρίτη στάση θα γίνει στο σημερινό Θέατρο Αλίκη, Μαξίμ, όπως λεγόταν τότε, όπου, μετά τον πόλεμο, παρουσιάστηκε ο Επιτάφιος, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σεβαστίκογλου και με τη συμμετοχή γνωστών ανθρώπων του Θεάτρου.

    Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στο Public Συντάγματος, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον Γιάννη Ρίτσο με τον γνωστό φιλόλογο, συγγραφέα και κριτικό κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο.

    Είσοδος ελεύθερη.

    Συμπληρώστε εδώ τη φόρμα συμμετοχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παγκόσμια ημέρα Ωκεανών: Ζωντανή σύνδεση από τη Σαντορίνη στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ενδιαφέρουσα έκπληξη περιμένει όσους περάσουν από το μετρό του Συντάγματος!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεματικές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο



    ΣΧΟΛΙΑ