• City Stories

    Καλοκαιρινή τούρτα με γιαούρτι και γλυκό κουταλιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Καλοκαιριάζει και αναζητάμε τα ελαφριά και δροσερά γλυκά! Μια πολύ ωραία ιδέα και πολύ γευστική συνταγή, είναι αυτή της καλοκαιρινής τούρτας που μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr. Η γεύση του κρύου γιαουρτιού ταιριάζει υπέροχα με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού επιλέξουμε, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό. Δείτε παρακάτω:

    Υλικά Συνταγής:

    Για τη βάση
    250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ αλεσμένα
    80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    Για την κρέμα
    500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
    300 γραμ. κρέμα γάλακτος
    1 βανίλια
    2 μεγάλα φύλλα (10 γραμ. ή 5 μικρά των 2 γραμ. το καθένα) ζελατίνη
    100 γραμ. ζάχαρη άχνη

    Για το γαρνίρισμα
    1 φλ. ψιλοκομμένο περγαμόντο

    Εκτέλεση:

    Για την τούρτα με γιαούρτι, ψιχουλιάζουμε πρώτα τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνει το μείγμα σαν άμμος. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10΄. To αφήνουμε να κρυώσει.

    Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄. Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1′).

    Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές. Τέλος, τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Αδειάζουμε την κρέμα στο κρύο πλέον μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3΄ να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού.

    Πηγή: www.argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα αντιοξειδωτικά ροφήματα που μας κάνουν καλό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλομαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό στο γραφείο; Κι όμως γίνεται!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια καλοκαιρινή και ελαφριά συνταγή για τάρτα με φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ