• City Stories

    Ημερίδες, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    Τεχνόπολις


    Διαλέξεις, ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις και ημερίδες που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα. Έχουν ποικίλες θεματικές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ αφορούν διάφορους τομείς της ζωής μας. Δείτε παρακάτω:

    1. Ομιλία “Η Κυπριακή Εξωτερική Πολιτική – Σκέψεις και Προβληματισμοί” στο Σπίτι της Κύπρου

    Ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Σωκράτης Κάτσικας και το μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) Δρ Ηρακλής Ζαχαριάδης.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στον 2ο κύκλο της “Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου”, που συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος και πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας και γόνιμης σύμπραξης των τριών φορέων με στόχο την ανάδειξη θεμάτων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην Κύπρο.

    Πότε:
    Τετάρτη 2 Μαΐου 2018
    18.30

    Πού:
    Σπίτι της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Ημερίδα “Υποστήριξη των ατόμων με Καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” στην Τεχνόπολη

    Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας. Η ΕΠΙΟΝΗ είναι μέλος του Δικτύου Eurocarers και άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών που συχνά είναι οι οικογένειες.

    Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών Υγείας. Ιατροί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές και Δικηγόροι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές – περιθάλποντες ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία.

    Η ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει ημερίδα με θέμα την “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του International Heart Hub (iHHub) στην οποία θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της υγείας, όπως ο κορυφαίος γιατρός – καρδιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κος Διονύσιος Κόκκινος, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαικού ερευνητικού προγράμματος CARREproject καθηγήτρια κα Ελένη Καλούδη και Δρ. Γιώργος Δροσάτος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο καθηγητής Ψυχιατρικής και τ. πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Διευθυντής Ψυχιατρικής ΕΣΥ, κος Δημήτριος Κόντης, η Αλλεργιολόγος – με μετεκπαίδευση στην ομαδική αναλυτική ψυχοθεραπεία κα Κέλλη Παναγιωτοπούλου και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου “Η Καρδιά του Παιδιού” κα Αθηνά Κολτσιδοπούλου.

    Η ημερίδα γίνεται για την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την καρδιοπάθεια με την ευγενική υποστήριξη της Interamerican.

    Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. Συμμετοχές εδώ.

    Πότε:
    Πέμπτη 3 Μαΐου 2018
    10.30 – 15.00

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. Ημερίδα “Κοινοτική Κοινωνική Εργασία και Ετεροτοπίες” στην Τεχνόπολη

    Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.) και η PRAKSIS σας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο «Κοινοτική Κοινωνική Εργασία και Ετεροτοπίες».

    Η ημερίδα είναι αφιερωμένη σε δύο αείμνηστους οραματιστές της Κοινοτικής Κοινωνικής Εργασίας: στην καθηγήτρια Κοινοτικής Κοινωνικής Εργασίας Χριστίνα Βάγια και στον ιδρυτή της PRAKSIS Τζανέτο Αντύπα.

    Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

    Πότε:
    Πέμπτη 3 Μαΐου 2018
    09.00 – 13.30

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    4. Διάλεξη του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου “Επικοινωνιακός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι” στο Δημαρχείο Νίκαιας

    Διάλεξη με θέμα “Επικοινωνιακός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι” θα δώσει ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος σύμβουλος ΜΜΕ, καθηγητής – συγγραφέας την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος ορ.).

    Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, το Δημοτικό Κίνημα Εθελοντισμού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας. Συντονίζει η Μαρία Σκουλή, ψυχοθεραπεύτρια, προσωποκεντρική σύμβουλος ψυχικής υγείας.

    Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας, αναγνωρίζοντας την “περίεργη συμπεριφορά” και χαρτογραφώντας τον χαρακτήρα του άλλου. Όσοι πάρουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε βιωματικές ασκήσεις και να ανιχνεύσουν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Τα οφέλη είναι πολύπλευρα αφού θα μπορέσει να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης αλλά και κατανόησης των ανθρώπων που έχουμε απέναντί μας ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική επικοινωνία.

    Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

    Πότε:
    Παρασκευή 4 Μαΐου 2018
    18.00

    Πού:
    Δημαρχείο Νίκαιας
    Παναγή Τσαλδάρη 10, Νίκαια

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    5. Συζήτηση “Αντιμετωπίζοντας Προκλήσεις στην Προ-Εφηβεία / Εφηβεία: Κλειδιά για Γονείς” στον Ιανό

    Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, εφήβων και γονέων, Τζίνα Θανοπούλου Ed.M., M.A., Harvard University έρχεται στον ΙΑΝΟ για μία συζήτηση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις/κινδύνους στην προ-εφηβεία/εφηβεία: κλειδιά για γονείς».

    Λίγα λόγια για τη διάλεξη και θέματα που θα συζητηθούν:

    Προ-εφηβεία, εφηβεία, συναισθηματική & πνευματική νοημοσύνη: ορισμοί & διάκριση όρων για την Generation I.

    Ο κάθε γονιός πρέπει να διαλέγει και να ιεραρχεί τα «ΝΑΙ» του, αλλά και τα «ΟΧΙ» του. Η ανάγκη για υπακοή στους κανόνες & υποχρεώσεις της οικογένειας, σχολείου κλπ. είναι ενδεδειγμένη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν κινδύνους όπως π.χ. από το Διαδίκτυο , Bullying, παραβατική συμπεριφορά, Χρήση ουσιών, Διατροφικές διαταραχές, καθώς και για το κτίσιμο: της αυτογνωσίας, του σεβασμού & της αυτοπεποίθησης Αυτοί είναι και οι σημαντικοί παράγοντες για να καλλιεργηθεί η συναισθηματική & πνευματική νοημοσύνη EQ & SQ.

    Η Τζίνα Θανοπούλου για άλλη μια φορά θα εφοδιάσει με πολύτιμα κλειδιά τους γονείς ώστε να μεγαλώσουν ισορροπημένα & ευτυχισμένα παιδιά με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και την σωστή ψυχολογική υποστήριξη στα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής τους.

    Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

    Πότε:
    Σάββατο 5 Μαΐου 2018
    13.00

    Πού:
    Ιανός
    Σταδίου 24, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου με 7 ταινίες και ελεύθερη είσοδo



    ΣΧΟΛΙΑ