• City Stories

    Η περίφημη Βίλα Καμπάνη στη Μύκονο απέκτησε μοντέρνο πρόσωπο (pics)

    • NewsRoom


    Μία από τις πιο ιστορικές ιδιοκτησίες στη χώρα της Μυκόνου είναι η Βίλα Καμπάνη, η οποία χτίστηκε το 1850 για να αποτελέσει την κατοικία του τότε δημάρχου, χάρη στον οποίο αργότερα η παραλία Γιαλός μετονομάστηκε σε Ακτή Καμπάνη. Με μοναδική αρχιτεκτονική σπάνια για το Νησί των Ανέμων, η κατοικία συνδυάζει τα πρότυπα της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και μια νεοκλασική κτιριακή τυπολογία, που θυμίζει κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

    Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη πρόκληση αλλά και ο κυρίαρχος άξονας στρατηγικής για τον επανασχεδιασμό της κατοικίας που ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Δημήτρη Τσίγκο. Να μπορέσει δηλαδή να διατηρήσει και να συγχωνεύσει τις φυσικές, οργανικές φόρμες του κυκλαδικού σχεδιασμού με τις πιο αυστηρές γραμμές και την κομψή αισθητική των νεοκλασικών interiors της κατοικίας.

    Η κυκλαδική αισθητική αντανακλάται σε όλα τα στοιχεία του εσωτερικού, που υπακούν στις avant garde κυκλαδικές γραμμές, με φόρμες από σκυρόδεμα που μετουσιώνονται σε καθιστικά και τραπέζι στον χώρο του καθιστικού και στο συμπαγές με οργανική φόρμα κρεβάτι, που είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

    Το νεοκλασικό στοιχείο κυρίως αντιπροσωπεύεται στη χειροποίητη, ξύλινη οροφή που είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με την τεχνοτροπία ψαροκόκκαλο και βάφτηκε ολόλευκη. Να πούμε πως τίποτα δεν είναι πιο αντιπροσωπευτικό, σε σχέση με τη νεοκλασική μανιέρα, όσο το ψαροκόκκαλο και χρησιμοποιώντας το στην οροφή, αντί για το δάπεδο, ο αρχιτέκτονας θεωρεί ότι του χαρίζει μια πιο μοντέρνα και fashion ματιά.

    Η εντυπωσιακή κουζίνα αντίκα, που προϋπήρχε, έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ιδιαίτερα αφαιρετικό και μοντέρνου σχεδιασμού νέο χώρο που τη φιλοξενεί ενώ και τα μπάνια ακολουθούν τις καθαρές κυκλαδικές φόρμες της απλότητας.

    Συνεργάτες αρχιτέκτονες του Δημήτρη Τσίγκου είναι οι Χριστίνα Τσακίρη, Δανάη Ντίου, Μαρίνα Καραμαλή.

    www.omniview.com

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μια πέτρινη αγκαλιά προστατεύει το Hug house στη Νάουσα της Πάρου (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H αριστουργηματική κατοικία της Marilyn Katsaris στην Τήνο! (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια εξοχική κατοικία στη Χαλκιδική αναζητά τη δημιουργικότητα σε καθημερινά πράγματα (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ