• City Stories

    Haigha House: Μία εξοχική κατοικία με γοητευτικό μοντερνισμό στο Μπαλί (pics)

    • NewsRoom


    Αυτό το θέρετρο στο μπαλινέζικο χωριό Banjar Tunon, κοντά στο Ubud, τοποθετεί σε πρώτο πλάνο τον τροπικό μοντερνισμό. Πρόκειται για το Haigha House που πήρε το όνομά του από τον March Hare στο βιβλίο του Lewis Carroll, «Through the Looking Glass».  Κάπως έτσι λοιπόν, ο χαρακτήρας μεταμορφώνεται σε bungalow υψηλής αισθητικής και παιχνιδιάρικης διάθεσης.

    Η εξοχική κατοικία περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και κλιμακώνεται σε διαφορετικά επίπεδα. Η κατασκευή της είναι από χάλυβα, ξύλο και γυαλί, ωστόσο μεγάλες επιφάνειες όπως οι τοίχοι και τα δάπεδα, αποτελούνται από τσιμέντο. Όλοι οι χώροι έχουν πανύψηλες οροφές ύψους 6 μέτρων, προσδίδοντας μια αίσθηση σοφίτας. Τα παράθυρα εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ενώ παρέχουν θέα στα ηφαίστεια του Batukaru και στους γύρω ορυζώνες. Πιο συγκεκριμένα, το σαλόνι διατηρείται σε μινιμαλιστική αισθητική, προσφέροντας παράλληλα θέα στην πισίνα και το deck, ενώ το υπνοδωμάτιο παρέχει πανοραμική άποψη από τον πάνω όροφο.

    Για τους ενδιαφερόμενους, το Haigha House είναι διαθέσιμο για ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας του Airbnb από £305 ανά διανυκτέρευση.

     

     

     

     

     

     

     

    ΠΗΓΗ: DIDEE MAGAZINE 



    ΣΧΟΛΙΑ