• City Stories

    Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο;

    • NewsRoom


    Ο ύπνος είναι ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της ημέρας μας και όποιος πει το αντίθετο, σίγουρα λέει ψέματα! Κάποιοι ξεκουράζονται με σύντομα power naps ενώ κάποιοι άλλοι χρειάζονται ώρες ατελείωτες μέχρι να νιώσουν ενέργεια. Ποια είναι όμως η διαφορά στον ύπνο ανδρών και γυναικών;

    Σύμφωνα με μία έρευνα, ένας καλός βραδινός ύπνος ενεργοποιεί και τονώνει τον γυναικείο εγκέφαλο σε αντίθεση με των αντρών, οι οποίοι επωφελούνται περισσότερο από σύντομα διαστήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    www.hdfinewallpapers.com

    Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Max Planck του Μονάχου ανέλυσαν τις συνήθειες ύπνου 160 ενηλίκων προκειμένου να εξετάσουν πώς ο ύπνος επηρεάζει την πνευματική ικανότητα του ατόμου. Η μελέτη τους παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Νευροεπιστημών στην Κοπεγχάγη.

    Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου των επιλεγμένων ατόμων και διεξήγαγαν τεστ νοημοσύνης προκειμένου να αξιολογήσουν τις δεξιότητές τους τόσο στη σκέψη όσο και στην επίλυση προβλημάτων. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω της παρακολούθησης της ατράκτου του ύπνου, εγκεφαλικής δραστηριότητας κατά την οποία θα μπορούσε κανείς να πει πως πραγματοποιούνται μικρές “εκρήξεις”, ώστε να συσχετιστούν οι διαφορετικές μορφές ύπνου σε διασταύρωση με το φύλο του κάθε ατόμου.

    inception-gordon-levittΤα αποτελέσματα έδειξαν πως η άτρακτος, η οποία σχετίζεται άμεσα με τα υψηλότερα επίπεδα IQ, ήταν αυξημένα όταν οι γυναίκες δεν έβλεπαν όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, σε αντίθεση με τους άντρες στους οποίους δεν βρέθηκε καμία τέτοιου είδους συσχέτιση. Στην περίπτωση των αντρών ωστόσο, αυτή η δραστηριότητα παρατηρήθηκε σε σύντομα διαστήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Ο καθηγητής Martin Dresler λέει: “Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν πως η σχέση μεταξύ της ατράκτου του ύπνου και της νοημοσύνης είναι ένα πολύ πιο περίπλοκο ζήτημα απ’ ότι πιστεύαμε μέχρι στιγμής”.

    “Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στις πνευματικές ικανότητες και ο ύπνος αποτελεί έναν μόνο από αυτούς. Αυτή η εκτενής έρευνα σε άτομα και των δύο φύλων μας δίνει τη βάση για μία πιο ακριβή προσέγγιση του ζητήματος στην επόμενη φάση κατά την οποία θα μελετηθούν οι διαφορές που παρουσιάζονται στον ύπνο από άτομο σε άτομο.”

    kunis_timberlake_fwb

    Πριν από λίγο καιρό, ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο Ύπνου του Loughborough University ανακάλυψαν πως οι γυναίκες είναι πιθανό να χρειάζονται περισσότερο ύπνο συγκριτικά με τους άντρες καθώς η λειτουργία του εγκεφάλου τους είναι πολύ πιο περίπλοκη. Ο καθηγητής Jim Horne, που ασχολήθηκε με το ζήτημα, δήλωσε πως “οι γυναίκες κάνουν πιο σύνθετες σκέψεις όσο και κινήσεις. Κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είναι αρκετά πιο ευέλικτες, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους πολύ περισσότερο από τους άντρες. Εξαιτίας αυτού, η ανάγκη τους για ύπνο και ξεκούραση είναι πιο μεγάλη.”

    Κορίτσια, κοιμηθείτε ελεύθερα! Το συνιστά η επιστήμη!

    Διαβάστε ακόμη: Κλείστε φθηνά εισιτήρια μέσω της Google Flights!

    Διαβάστε επίσης: Justin Bieber: Δείτε την εντυπωσιακή έπαυλη που νοικιάζει στο Λονδίνο για 108.000 το μήνα! (video)

    Μη χάσετε:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ