ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ημερομηνία λήξης των τροφίμων δεν είναι πάντα ενδεικτική της κατανάλωσής τους
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν ακομα και μετά την ημερομηνία λήξης τους.
Ακολουθεί η λίστα από την εφημερίδα The Independent:
1. Τσιπς
Το αλάτι που έχουν βοηθά στην συντήρησή τους.

2. Σοκολάτα
Η ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, συντηρώντας σε καλή κατάσταση το τρόφιμο.

3. Κέτσαπ
Τρόφιμα όπως η κέτσαπ, διατηρούνται μέχρι και 12 μήνες αν φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.

4. Γιαούρτι
Το γιαούρτι μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης του. Μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας και να το καταναλώσετε άφοβα.

5. Σκληρό τυρί
Αρκετά είδη τυριών, καλό είναι να έχουν αυτή την ιδιαίτερη… μούχλα.

6. Γάλα
Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή και δεν έχει αρχίσει να πήζει, μπορεί να καταναλωθεί.

7. Αυγά
Βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό τους. Αν βυθιστούν, τότε είναι καλά για κατανάλωση.

8. Ψωμί
Αν το ψωμί έχει μπαγιατέψει, ζεστάνετέ το στην τοστιέρα ή τον φούρνο. Αν έχει μούχλα, μην το καταναλώσετε!

9. Ρύζι
Το ρύζι, αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και για χρόνια.

10. Φρούτα και λαχανικά
Ακολουθήστε την κοινή λογική. Αν δεν έχουν μούχλα, καταναλώστε τα!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μουζάκης: Στις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των οφειλόμενων τόκων στους ομολογιούχους
- Άρση του μπλόκου στα Μάλγαρα προς Θεσσαλονίκη από τους αγρότες
- Παύλος Μαρινάκης: Λύσεις για αγρότες και στεγαστικό – Η κυβέρνηση δίνει όσα μπορεί
- Χρυσός: «Χτύπησε» τις τιμές του 79′ φέτος και οδεύει πλέον για τα 5.000 δολάρια μέσα στο 2026