Food

Τα 10 τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης

  • NewsRoom


Η ημερομηνία λήξης των τροφίμων δεν είναι πάντα ενδεικτική της κατανάλωσής τους

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν ακομα και μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Ακολουθεί η λίστα από την εφημερίδα The Independent:

1. Τσιπς
Το αλάτι που έχουν βοηθά στην συντήρησή τους.

Bag of potato crisps

2. Σοκολάτα
Η ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, συντηρώντας σε καλή κατάσταση το τρόφιμο.

σοκολάτα

3. Κέτσαπ
Τρόφιμα όπως η κέτσαπ, διατηρούνται μέχρι και 12 μήνες αν φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.

κετσαπ

4. Γιαούρτι
Το γιαούρτι μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης του. Μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας και να το καταναλώσετε άφοβα.

γιαούρτι

5. Σκληρό τυρί
Αρκετά είδη τυριών, καλό είναι να έχουν αυτή την ιδιαίτερη… μούχλα.

6. Γάλα
Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή και δεν έχει αρχίσει να πήζει, μπορεί να καταναλωθεί.

7. Αυγά
Βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό τους. Αν βυθιστούν, τότε είναι καλά για κατανάλωση.

αυγα

8. Ψωμί
Αν το ψωμί έχει μπαγιατέψει, ζεστάνετέ το στην τοστιέρα ή τον φούρνο. Αν έχει μούχλα, μην το καταναλώσετε!

9. Ρύζι
Το ρύζι, αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και για χρόνια.

10. Φρούτα και λαχανικά
Ακολουθήστε την κοινή λογική. Αν δεν έχουν μούχλα, καταναλώστε τα!


ΣΧΟΛΙΑ