• Food

    Συνταγή για πεντανόστιμα ανατολίτικα λαχματζούν

    • NewsRoom


    Φτιάξε πεντανόστιμα ανατολίτικα λαχματζούν. Η επιτυχία της συνταγής κρύβεται στη λεπτή ζύμη, τον μυρωδάτο κιμά και το σωστό ψήσιμο.

     

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
    2. Παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μείγμα με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαφρώς κολλώδης ζύμη.
    3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
    4. Εκτέλεση για το μείγμα μπαχαρικών ραζ ελ χανούτ : Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
    5. Εκτέλεση για τη γέμιση: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και τους δύο κιμάδες, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και τους σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 



    ΣΧΟΛΙΑ