Food

Πολύχρωμες πένες με αβοκάντο

  • NewsRoom

Πένες με αβοκάντο από τον Γιώργο Τσούλη


Μια διαφορετική και πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο φαγητό πολλών, τα μακαρόνια! Αυτός ο ιδιαίτερος γευστικός συνδυασμός μας δίνει μια νέα απόλαυση των αγαπημένων μας ζυμαρικών και φτιάχτηκε δια χειρός Γιώργου Τσούλη. Μια συνταγή, που αναμφίβολα πρέπει να δοκιμάσουμε!

#tsoulotip: Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία η σάλτσα μας, πριν ρίξουμε τις πένες, προσθέτουμε λίγο νερό. Επίσης, σε περίπτωση που τα αβοκάντο δεν είναι ώριμα, τα αφήνουμε 3 μέρες εκτός ψυγείου.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. πένες βρασμένες

Μισό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Ξύσμα από ένα λεμόνι

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα μικρά κυβάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ντομάτα, το τσίλι, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά περίπου.

Μόλις βράσει η σάλτσα, ρίχνουμε τις πένες, τα αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.