• City Stories

    Φανταστική συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ

    • NewsRoom


    Το κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος είναι ένα φαγητό που μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψουμε και συνάμα μπορεί να μας προσφέρει ένα τέλειο και πολύ νόστιμο γεύμα. Σίγουρα όσοι δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα ξετρελαθούν.

    Υλικά Συνταγής:

    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    2 κ.σ. αλεύρι
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1½ φλ. ξερό κρασί
    1 ξερό κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    300 γραμ. μανιτάρια
    1 δαφνόφυλλο
    1 κλαδάκι θυμάρι
    250 γραμ. κρέμα γάλακτος
    2 κ.σ. μουστάρδα
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

    Εκτέλεση:

    Ξεκινάμε το κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ, ανακατεύοντας πρώτα το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με αυτό το κοτόπουλο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο, λίγα λίγα κομμάτια από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4’. Σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί.

    Ντεγκλασάρουμε, τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κοτόπουλου. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50΄ έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο.

    Τότε ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά τους (3΄περίπου). Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο, περίπου 20΄. Αφαιρούμε τα μυρωδικά, σουρώνουμε την σάλτσα του φαγητού σε μικρή κατσαρόλα.

    Σε μπολ διαλύουμε την μουστάρδα στην κρέμα γάλακτος. Όλο μαζί το ρίχνουμε στην σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και να πυκνώσει. Περιχύνουμε το φαγητό με την κρεμώδη σάλτσα.

    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή βραστή πατάτα.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πεντανόστιμο μοσχάρι με λαχανικά και φέτα στο φούρνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα κεφτεδάκια με πατάτες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γλυκό στα γρήγορα: Μωσαϊκό μέσα σε 10 λεπτά!



    ΣΧΟΛΙΑ