O πολιτιστικός οργανισμός ATOPOS CVC εγκαινιάζει έναν ολόκληρο χρόνο δράσεων γύρω από το βιβλίο, το κείμενο τη τέχνη και την ανάγνωση στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” με τίτλο #Textme σε επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ερευνητής Φιλ Ιερόπουλος ανέλαβε να επιμεληθεί το πρόγραμμα #Textme_Lab το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια, performances και μικρές εκθέσεις καλλιτεχνών, καλλιτέχνιδων και ακαδημαϊκών.
Το συνδετικό νήμα του προγράμματος είναι οι υβριδικές γλώσσες που προκύπτουν όταν το κείμενο συνδυάζεται με άλλα καλλιτεχνικά μέσα. Η οπτική ποίηση του 20ού αιώνα, το spoken word και τα όρια μεταξύ ποίησης και ηχητικής τέχνης, τα σύγχρονα γλωσσικά φαινόμενα στη διαδικτυακή ποπ κουλτούρα και τα νέα μέσα, καθώς και η σχέση λέξης και οθόνης, είναι κάποια από τα κύρια θέματα του #Textme_Lab. To ”Φεστιβάλ & Συμπόσιο κινηματογραφικής” είναι η έκτη σε σειρά εκδήλωσή του.
Ακολουθεί το πρόγραμμα:
- 16 Ιουνίου, 19:30, Ταινιοθήκη της Ελλάδος | «Μία λέξη είναι όσο χίλιες εικόνες»
Φεμινιστικα & Κουήρ κινηματογραφικά ποιήματα και φιλμ ποίησης από καλλιτέχνες στον ελλαδικό χώρο και την ελληνική διασπορά
Επιμέλεια: Filtig & Άλεξ Δημητρίου
Περισσότερες πληροφορίες - 16 Ιουνίου, 21:00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος | «Τόπος» της Αντουανέτας Αγγελίδη
Προλογίζει η Ρέα Βαλντέν. Ακολουθεί Q&A με την κινηματογραφίστρια
Περισσότερες πληροφορίες - 17 Ιουνίου, 14:00, Atopos CVC | Εργαστήριο δημιουργίας videopoems
Mε τον Tom Konyves
Περισσότερες πληροφορίες - 18 Ιουνίου, 20:00, Atopos CVC | Κινηματογράφος & ποίηση /ποιητική συζήτηση
Μια συζήτηση πάνω στις σχέσεις κινηματογραφικής εικόνας και γλώσσας και τις υβριδικές μεθοδολογίες. Με τους: Φιλ Ιερόπουλος, Tom Konyves και Ρέα Βαλντέν.
Περισσότερες πληροφορίες
Πληροφορίες:
Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός)
ATOPOS CVC (Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο)
Είσοδος Ελεύθερη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέσσερις ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Athens Twice Seen: Έκθεση του Richard W. Moore με ιστορικά μνημεία και περιοχές της Αθήνας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αφροδίτη*: Ένα εγχείρημα με δωρεάν ταινίες, βίντεο-περφόρμανς, εργαστήρια, συζητήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΣΕ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη λόγω δολιοφθοράς στα καλώδια τηλεδιοίκησης
- Wall Street: H Nvidia βύθισε Dow Jones και Nasdaq – Η Salesforce κράτησε σε θετικό έδαφος τον Dow Jones
- Πετρέλαιο: Οριακές μεταβολές μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Ιράν στη Γενεύη
- Τουρκία: Προκλητική επιστολή στον ΟΗΕ κατά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου – Επιμένει στο τουρκολιβυκό μνημόνιο


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.