• City Stories

    Ένα υπέροχο διαμέρισμα στην Avenue Marceau του Παρισιού επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια (pics)

    • NewsRoom


    Tο όγδοο διαμέρισμα στο Παρίσι, στη δεξιά όχθη του ποταμού Σηκουάνα, προσελκύει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, αφού περιοχές, όπως οι Champs-Elysées, Avenue Montaigne, Avenue Matignon και Avenue George V είναι ελκυστικές όχι μόνο για τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους της.

    Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στην καρδιά του μαγικού Παρισιού, στο «Χρυσό Τρίγωνο» της Avenue Marceau, 100 μόλις μέτρα από την Place de l’Etoile και την εμβληματική Λεωφόρο Champs- Elysées.

    Στον τρίτο όροφο ενός τυπικού παριζιάνικου, ιστορικού κτιρίου του 1880, των λεγόμενων Hausmannians, το διαμέρισμα των 272 τ.μ. έχει το προνόμιο μιας καταπληκτικής θέας στην Avenue Marceau και στην ιστορική Arc de Triomphe, πλεονέκτημα που το καθιστά εξαιρετικό, ιδιαίτερα για ξένους ενοίκους, οι οποίοι θέλουν να απολαμβάνουν σε μόνιμη βάση όμορφες εικόνες της λαμπερής πρωτεύουσας.

    av-10.jpg

    Για το project αυτό ο interior designer Gerard Faivre συνεργάστηκε στενά με καλλιτέχνες και κατέληξε πολύ προσεκτικά σε επιλογές που συμβάλλουν στη μοναδικότητα της κατοικίας, με έργα τέχνης, φωτογραφίες και γλυπτά, τα οποία ξεχωρίζουν το καθένα για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και είναι εντυπωσιακά. Έχοντας ως στόχο να αναβαθμίσει την αυθεντικότητα του χώρου, διατήρησε τα βασικά στοιχεία, όπως τα πατώματα, τις γύψινες διακοσμήσεις, το ελεύθερο ύψος και τα περίτεχνα τζάκια, κι εμπνεύστηκε δύο θέματα για να διανθίσει το project με μια πιο μοντέρνα ματιά.

    Το πρώτο, το mashrabiya, έχει αναφορές σ’ ένα πρόσφατο ταξίδι του στο Marrakesh και δημιουργεί εφέ σε σχέση με το φως και τη διαφάνεια, καθώς και με την ικανότητά του «να βλέπεις χωρίς να σε βλέπουν». Στην είσοδο, τα unique φωτιστικά Etch του Tom Dixon δημιουργούν -σε σχέση με το φως- μαγικές σκιές τόσο στην οροφή όσο και στο δάπεδο, κάτι που εντείνεται με το γεωμετρικό χαλί, που αναπαριστά μωσαϊκό της Bisazza. Ακόμη, στο ίδιο θέμα της διαφάνειας συμμετέχουν οι συρόμενες πόρτες με διακοσμητικό τζάμι και ύφασμα, μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας, όπως και ο ενδιάμεσος τοίχος με τον διάδρομο.

    av-04.jpg

    Το δεύτερο θέμα στο κυρίως καθιστικό βασίζεται στα φωτιστικά Melt επίσης του Tom Dixon, τα οποία αναπαριστούν την κίνηση των πλανητών και όταν είναι κλειστά γίνονται καθρέφτες, ενώ αναμμένα γίνονται διάφανα. Το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθούν τοίχοι από καθρέφτη που να αντικατοπτρίζουν ό,τι συμβαίνει στον χώρο, δημιουργώντας μια απίθανα απόκοσμη ατμόσφαιρα, όπου κάθε αντικείμενο αντανακλά την ομορφιά του πολλαπλά. Η αίσθηση της απεραντοσύνης, τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν, όπως το γκρι και το μπλε, που αντικατοπτρίζουν τις αποχρώσεις του ουρανού, δημιουργούν μια σχεδόν εξωπραγματική διάσταση, η οποία θυμίζει σκηνικό της ταινίας Barbarella του Roger Vadim (1968), όταν το μοντέρνο αποκτούσε άλλη σημασία και δεν ακολουθούσε τα δεδομένα της εποχής.

    Ο Gerard Faivre ανακινεί τα στιλ δημιουργώντας νέο βάθος στα πράγματα και διαμορφώνοντας ένα παράλληλο, δικό του σύμπαν, που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Στο κεντρικό καθιστικό, τα φώτα μοιάζουν σαν να κινούνται στον γκρίζο συννεφιασμένο ουρανό, το χαλί στους τόνους του μπλε καθρεφτίζει τον ουρανό και κάνει contrast ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα, ενώ βάζα και αντικείμενα από ημιπολύτιμους λίθους μοιάζουν σαν να έχουν πέσει από τον ουρανό ως μετεωρίτες. Στο τζάκι, το γλυπτό του Arnaud Kasper, που απεικονίζει τον Victor Hugo, μοιάζει να εμπνέεται από τον γαλαξία, λέγοντας…

    «Οι καρδιές είναι οι σκοτεινές αντανακλάσεις των παράδεισων, όλα μας τα πάθη αντανακλούν τα αστέρια.»

    Οι καμπύλες στα έπιπλα συνηγορούν στο απόκοσμο θέαμα. Οι τρεις πολυτελείς σουίτες της κατοικίας ακολουθούν τα ίδια χρώματα -γκρι και μπλε- έχοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, καθώς και τα αντίστοιχα μπάνια που τις συνοδεύουν.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξυπνα tricks για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται πιο chic

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια πανέμορφη κατοικία στο Πήλιο που συνδυάζει ξύλο, πέτρα και μέταλλο (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η νέα, υπερπολυτελής κατοικία των 1,8 εκατ. του Γιάννη Αντετοκούνμπο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ