• City Stories

    Έξυπνα tricks για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται πιο chic

    • NewsRoom


    Εάν επιστρέψατε μόλις από ένα ταξίδι σε μια βαρετή κρεβατοκάμαρα και ήδη αναπολείτε την πολυτέλεια του ξενοδοχείου σας, τα fluffy μαξιλάρια και τη satin ρόμπα, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να μεταφέρετε αυτή την ατμόσφαιρα και στο δικό σας υπνοδωμάτιο. Ωστόσο, δε χρειάζεται να το επαναπροσδιορίσετε από το μηδέν.

    Με κάποιες μικρές λεπτομέρειες και χωρίς μεγάλες επενδύσεις στη διακόσμηση, μπορείτε να αναβαθμίσετε τη bedroom area εύκολα και γρήγορα. Ρίξτε μία ματιά σε interior design λογαριασμούς σε Instagram και Pinterest, ξεφυλλίστε περιοδικά διακόσμησης, εμπνευστείτε από σπίτια διάσημων interior designers και αρχιτεκτόνων και γεμίστε με όρεξη και διάθεση για αλλαγές. Με αυτά τα «όπλα», δε γίνεται να μην αποκτήσετε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας.

    Κάντε layering με μαξιλάρια

    Μπορεί να αποτελεί μέρος της fashion ορολογίας, αλλά στην πραγματικότητα το layering μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη διακόσμηση και συγκεκριμένα στο κρεβάτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε πολλά και διαφορετικού μεγέθους μαξιλάρια, που μπορείτε να βάλετε μπροστά από εκείνα που χρησιμοποιείτε για να κοιμηθείτε, ώστε να δώσετε το εφέ ότι το κρεβάτι σας είναι πιο πλούσιο και πολυτελές. Ωστόσο, καλό είναι να φροντίσετε να είναι μεγάλο, γιατί διαφορετικά θα χαθεί από τον όγκο των μαξιλαριών. Επίσης, τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει επιλέξτε κάποια που είναι πιο γούνινα και fluffy, ώστε να δημιουργήσετε μία cozy διάθεση στον χώρο.

    cheap-bedroom-decoration-ideas-196845-1499729435062-image500x0c.jpg

    «Ντύστε» όμορφα το κρεβάτι σας

    Τα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου μοιράζονται ένα χαρακτηριστικό: το τέλειο κρεβάτι. Οι περισσότεροι έχουν την τάση να υποτιμούν τη σημασία του bedroom dressing τους και να βασίζονται στα ίδια παπλώματα. Για να φτιάξετε ένα όμορφο και ιδιαίτερο κρεβάτι, που θα εμπνέει πολυτέλεια και θα αναβαθμίσει άμεσα τον χώρο σας, πιάστε τις δύο άκρες ενός διπλωμένου σεντονιού και διπλώστε το πάνω από το πάπλωμα. Εάν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να επενδύσετε σε νέα σεντόνια, μπορείτε να αναζήτησετε χρώματα πέρα από το κλασικό λευκό. Για παράδειγμα, οι αποχρώσεις του γκρι και της ώχρας μπορούν να είναι εξίσου αριστοκρατικές με τις λευκές και δημιουργούν μία πιο γήινη αισθητική.

    Χρησιμοποιήστε art αντικείμενα

    Τα έργα τέχνης πρέπει σίγουρα να βρίσκονται σε ευδιάκριτα σημεία στο σπίτι, ώστε να φαίνονται και να θαυμάζονται από όλους. Άλλωστε, γι’ αυτό κρεμάμε τα αγαπημένα μας art pieces σε πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού, όπως το σαλόνι. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να τα εντάξετε και σε άλλα δωμάτια. Εάν η κρεβατοκάμαρά σας στερείται τέχνης, μπορείτε να επενδύσετε σε εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής, τους οποίους θα κρεμάσετε είτε πάνω από το κρεβάτι είτε κάπου δίπλα από την πόρτα, ώστε να τον βλέπετε μόλις μπαίνετε, είτε να επιλέξετε πολλούς μικρούς πίνακες και να δημιουργήσετε το δικό σας κολάζ. Plus, αυτά τα αντικείμενα θυμίζουν σχεδόν πάντοτε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, οπότε γρήγορα θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές!

    cheap-bedroom-decoration-ideas-196845-1499728458085-main500x0c.jpg

    Αναβαθμίστε τα φωτιστικά σας

    Ψάχνετε για έναν προσιτό τρόπο να δώσετε μια νέα όψη στην υπάρχουσα διακόσμηση του υπνοδωματίου σας; Η αντικατάσταση των φωτιστικών είναι ένας απλός τρόπος, για να του δώσετε έναν αέρα πολυτέλειας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Εάν είστε vintage τύπος και το ίδιο θέλετε να αποπνέει και η κρεβατοκάμαρά σας, επιλέξτε έναν πολυέλαιο, που θα κάνει αμέσως τον χώρο σας πιο chic και κομψό. Εάν πάλι σας αρέσουν οι μινιμαλιστικές γραμμές επιλέξτε πιο σύγχρονα φωτιστικά, χωρίς πολλά σχέδια και σε ουδέτερα χρώματα, όπως λευκά, γκρι, beige και μαύρα. Μάλιστα, μερικές χρυσές και rose gold λεπτομέρειες δημιουργούν luxurious διάθεση.

    Πείτε «ναι» στην πολυχρηστικότητα

    Σίγουρα έχετε ακούσει την έννοια multitasking, που στις μέρες μας γίνεται όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, η έννοια αυτή έχει μεταφερθεί και στο interior design, δημιουργώντας δωμάτια πολυχρηστικά και άκρως λειτουργικά. Ο interior designer Andrew Suvalsky ισχυρίζεται ότι τα καλύτερα δωμάτια είναι πολλαπλών χρήσεων. Ένας απλός, χαμηλού κόστους τρόπος για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιό σας είναι με την αναδιάταξη των επίπλων. «Ακόμα κι αν ο χώρος σας δεν είναι πολύ μεγάλος, μια μικρή, άνετη καρέκλα προσθέτει το αίσθημα της άνεσης και της απόδρασης στο δωμάτιό σας» εξηγεί ο ίδιος. Εάν το σαλόνι σας έχει μια statement καρέκλα, που χρησιμοποιείτε σπάνια, μεταφέρετέ την στην κρεβατοκάμαρα δίπλα από ένα κομψό coffee table, για να δημιουργήσετε μια περιοχή ανάγνωσης. Μπορεί να είναι vintage ή πιο σύγχρονη. Σκεφτείτε το σαν ένα έργο τέχνης για το δωμάτιό σας και το touch που θα κάνει τη διαφορά!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε δει ποτέ το «Σπίτι-Κουτί»; Βρίσκεται στις παρυφές του λόφου Φιλοπάππου! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ιστορική κατοικία του Μιαούλη στην Ύδρα πωλείται έναντι 4,5 εκατ. ευρώ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η νέα, υπερπολυτελής κατοικία των 1,8 εκατ. του Γιάννη Αντετοκούνμπο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ