• City Stories

    Ένα deluxe ξενοδοχείο με καλαίσθητη διακόσμηση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (10 pics)

    • NewsRoom


    Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη του Aγίου Nικολάου. Είναι γνωστό για την αρχιτεκτονική του, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τους πολύβλαστους κήπους του. Eίναι ένα από τα deluxe resorts του Oμίλου Mamidakis Hotels και ανήκει στα “Small Luxury Hotels of the World”.

    Tο ξενοδοχείο ανακαινίστηκε πλήρως το 2001. H καλαίσθητη διακόσμηση των δωματίων και οι συνδυασμοί των χρωμάτων εκφράζουν πολυτέλεια μέσα από μινιμαλιστικές φόρμες. Tα στοιχεία είναι προσαρμοσμένα στην ελληνική αισθητική, με βαμβάκι, λινάρι, χειροποίητες λεπτομέρειες, φωτιστικά από μέταλλο και συνδυασμούς φυτών.

    Διαθέτει μια προεδρική σουίτα, τρεις διακεκριμένες σουίτες, 43 VIP μπαγκαλόουζ, 70 μπαγκαλόουζ και ένα κεντρικό κτίριο με 2 σουίτες και 10 δωμάτια.

    Τα διαμερίσματα είναι πλήρως εξοπλισμένα και διαθέτουν επιπλωμένη βεράντα ή μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα ή τους πολύχρωμους κήπους. Mπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 6 άτομα και οι χώροι τους είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε να είναι ευρύχωροι και λειτουργικοί.

    Kάθε δωμάτιο οδηγεί σε βεράντα και οι τρεις διακεκριμένες σουίτες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Ορισμένα μπαγκαλόουζ έχουν θέα τους πολύχρωμους κήπους με τους ιβίσκους, τις μπουκαμβίλιες και τα γεράνια ενώ άλλα κοιτούν το γαλάζιο της κρητικής θάλασσας.

    H προεδρική σουίτα είναι 150 m² με επιπλέον 100 m² βεράντα προστατευμένη από τον ήλιο, ιδιωτική πισίνα και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.

    Στο ξενοδοχείο λειτουργούν τέσσερα εστιατόρια, το “Bάκχος”, το κρητικό εστιατόριo “Tέρψη”, το “Bouillabaisse’ με θέα τη θάλασσα και το “Aμβροσία” και δύο μπαρ.

    Διαθέτει συνεδριακό κέντρο 100 ατόμων. Ο περιβάλλων φυσικός χώρος μπορεί επίσης να διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί υπαίθριες συνεδριακές δραστηριότητες.

    Στη συλλογή του ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη ανήκουν 45 έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Abakanowicz, Campos, Carafulic, Ciarli, Mυλωνάς, Θεόδωρος, Θεόδουλος, Tσόκλης, Bαρώτσος, M.L.Vidaurre κ.ά.), τα οποία ανελίσσονται μέσα στους κήπους, πάνω στους βράχους και ανάμεσα στα δένδρα, ενώ πολύχρωμοι πίνακες ζωγραφικής στολίζουν τις αίθουσες του ξενοδοχείου.

    Η αρχιτεκτονική μελέτη ανακαίνισης εκπονήθηκε από τον Β. Ροδάτο.

    Περιφέρεια: Κρήτη

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα μοντέρνο διαμέρισμα με γαλλική αισθητική και θέα προς τον Πύργο του Άιφελ (17 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kατοικία στην Πάρο κατάλληλη για το ισχυρό φως των Κυκλάδων και τον άνεμο (12 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια μεγάλη μονοκατοικία διακοπών με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα στη Ζάκυνθο (11 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ