• City Stories

    Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για την αυγουστιάτικη πανσέληνο


    Καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού η 3η Αυγούστου και σε όλη τη χώρα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο.

    Πολλά από αυτά μάλιστα θα υποδεχθούν το κοινό με ειδικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, ακόμη και αστροπαρατήρηση.

    Οι  εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου διοργανώνονται  από το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία οι  περισσότερες από αυτές με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους. Συνολικά συμμετέχουν 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, με τα 37 από αυτά να έχουν προγραμματίσει ειδικές εκδηλώσεις ενώ όλα θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

    Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη νύχτα της 3ης Αυγούστου εκτός από μία και μόνο εκδήλωση στο Κάστρο Αντιρρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου.

    Ειδικά για φέτος εξάλλου, 25 αιώνες μετά από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

    Να σημειωθεί πάντως, ότι τόσο οι εκδηλώσεις όσο και η απλή επίσκεψη του κοινού θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.



    ΣΧΟΛΙΑ