• City Stories

    Εντυπωσιακή συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Χοιρινό καπνιστό με ανανά

    • NewsRoom
    χοιρινό με ανανά


    Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι πρέπει να είναι εντυπωσιακό και γεμάτι από φαγητά που θα δώσουν το “κάτι παραπάνω” στους καλεσμένους σας! Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό, είναι να μαγειρέψετε και να προσφέρετε στους φίλους αυτό το γιορτινό φαγητό που περιλαμβάνει καπνιστό χοιρινό με ανανά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, αφού στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν με χυμούς ανανά. Είναι νόστιμο και, φυσικά, το απόλυτα πρωτοχρονιάτικο πιάτο! Δείτε παρακάτω πώς να το φτιάξετε:

    Τι θα χρειαστούμε για το καπνιστό χοιρινό με ανανά

    • 1 κομμάτι καπνιστό χοιρινό (ζαμπόν)
    • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαρύ
    • 2 κ.γ θυμάρι ψιλοκομμένο
    • 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου dijon
    • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
    • 2 κονσέρβες κομπόστα ανανά
    • κερασάκια μαρασκίνο για διακόσμηση

    Πώς θα ετοιμάσουμε το καπνιστό χοιρινό με ανανά

    χοιρινό καπνιστό με ανανά

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τη μαύρη ζάχαρη, το θυμάτι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
    2. Τοποθετούμε σε ένα ταψί το κομμάτι το καπνιστό χοιρινό και με τα χέρια μας (με γάντια) ή με ένα πινέλο περνάμε το μείγμα που μόλις φτιάξαμε να πάει παντού.
    3. Ρίχνουμε τον χυμό ανανά από πάνω ώστε να μείνει αρκετός στον πάτο του ταψιού.
    4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, ενώ κατά διαστήματα, περίπου κάθε 20 λεπτά με μισή ώρα, ρίχνουμε κι άλλο χυμό ανανά από πάνω.
    5. Με οδοντοφλυφίδες τοποθετούμε κομμάτια ανανά πάνω στο καπνιστό χοιρινό μας και στο μέσον κάθε κομματιού βάζουμε από ένα κερασάκι. Με πινέλο αλείφουμε και τα κομμάτια ανανά με μαύρη ζάχαρη.
    6. Ξαναβάζουμε το χοιρινό μας στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
    7. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για περίπου 20 λεπτά κι έπειτα το κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτά κομμάτια

    χοιρινό με ανανά

    Πηγή: www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανεύκολη συνταγή για νόστιμα σοκολατάκια με μόνο τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σουφλέ με τυρί ροκφόρ: Το ιδανικό ορεκτικό για το τραπέζι σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Επτά αλμυρά και γλυκά γιορτινά «δεντράκια» για το τραπέζι σας



    ΣΧΟΛΙΑ