• City Stories

    Εύκολη συνταγή για γιορτινό τραπέζι: Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και κρασί

    • NewsRoom


    Αγαπημένη συνταγή, εύκολη και γρήγορη, που δίνει έναν γιορτινό τόνο στο τραπέζι. Γεύσεις και αρώματα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας που θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Η συνταγή θέλει 10 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά μαγείρεμα. Βγάζει πέντε μερίδες.

    Υλικά Συνταγής

    • 1 κιλό ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε μενταγιόν
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1/4 φλ. κονιάκ
    • 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
    • 1 κλαδάκι θυμάρι
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
    • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2-3΄ έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.

    Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20΄ περίπου.

    Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.

    Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγή για παραδοσιακά, γιορτινά μπισκότα (gingerbread)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή: Ψητά πατατάκια με δεντρολίβανο



    ΣΧΟΛΙΑ