ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το καρπούζι αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του και σε αφθονία. Γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους, να φαγωθεί ως δροσιστικό φρούτο ή να γίνει μια ωραία γρανίτα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς εξηγεί πώς:
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Deutsche Bank: Νέα υπηρεσία φύλαξης κρυπτονομισμάτων το 2026
- Τουρκία: Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Σμύρνης για διαφθορά
- Παύλος Ντε Γκρες, Μαρί Σαντάλ και Μαρία Ολυμπία στον γάμο του Νικόλαου Νιάρχου στη Σπετσοπούλα
- Πώς θα χτίζετε σε οικισμούς μέχρι 700 κατοίκους και σε αυτούς έως 2.000 κατοίκους – 8 ερωτήσεις και απαντήσεις
