ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το καρπούζι αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του και σε αφθονία. Γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους, να φαγωθεί ως δροσιστικό φρούτο ή να γίνει μια ωραία γρανίτα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς εξηγεί πώς:
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Σχεδόν τα 2/3 των Βρετανών πιστεύουν πλέον πως το Brexit είχε αρνητικές επιπτώσεις
- Τραμπ κατά Ιταλίας: Επί δεκαετίες τους υπερασπίσαμε, αλλά όταν φτάνει η καθοριστική στιγμή, δεν είναι παρόντες
- Κατάρ: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Ρας Λαφάν – Για τεχνικό πρόβλημα κάνει λόγο η Ντόχα – Πολλοί τραυματίες
- Ζάππειο: Κράτος εν κράτει η διαχείρισή του;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.