• City Stories

    Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στα Public Συντάγματος το Σάββατο


    Στα Public Συντάγματος διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, που αφορούν πολλούς τομείς, όπως συζητήσεις, live, παρουσιάσεις βιβλίων ή άλμπουμ, διαλέξεις κ.α. Αυτό το Σάββατο, στις 2 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκ των οποίων η πρώτη αφορά την τεχνολογία, ενώ η δεύτερη την ποίηση και τη μουσική. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα Public στην Πλατεία Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1) και είναι με ελεύθερη είσοδο. Δείτε παρακάτω:

    Συζητήσεις

    1. «Το μέλλον της απασχόλησης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» @ Public Συντάγματος

    Όταν η επιστήμη συνάντησε την ποπ κουλτούρα… γεννήθηκαν τα Scientific Cafes! Οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία και πώς αυτές αλλάζουν τα δεδομένα για το μέλλον μας – με τη ματιά των ειδικών και μέσα από τα μάτια των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

    Η νέα συνεργασία των Public με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας ξεκινά με την εκδήλωση «Το μέλλον της απασχόλησης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, από τις 11:00 ως τις 13:00, στο Public Συντάγματος.

    «Η νέα τεχνολογία θα δημιουργήσει όχι απλά μία μη απασχολούμενη, δηλαδή άνεργη τάξη αλλά μία τάξη η οποία δεν θα μπορεί να απασχοληθεί», Harari (2017)

    Ποιο είναι το ποσοστό και οι κατηγορίες εργαζομένων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας; Ποιες κατηγορίες εργαζομένων κινδυνεύουν περισσότερο από τη νέα τεχνολογία; Ποιες είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη νέα τεχνολογία και για πόσο χρονικό διάστημα; Τι θα υποκαταστήσει (αν υποκαταστήσει) την εργασία στο μέλλον;

    Ποιες είναι οι κατευθύνσεις μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που θα ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα; Ο άνθρωπος θα είναι τελικά περισσότερο ή λιγότερο ευτυχής στο νέο κόσμο που δημιουργείται; Σε τι βαθμό οι υπάρχουσες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές θεωρίες μπορούν να δώσουν λύσεις στα ζητήματα της νέας εποχής;

    Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν μεταξύ των:

    • Πύρρος Παπαδημητρίου – Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος του Foundation of Global Governance and Sustainability
    • Φωτεινή Βλαχάκη – Press, The F Martini

    Συντονιστής: Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος – Πρόεδρος “Internet Now!”

    Πότε:
    Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
    11.00 – 13.00

    Πληροφορίες

    Βιβλίο-Μουσική

    2. Στέφανος Κορκολής – Σοφία Μανουσάκη, «Θα΄ θελα αυτή τη μνήμη να την πω» @ Public Συντάγματος

    Ήρθε απρόσμενα αυτή η μαγική στιγμή, που ο τεράστιος ποιητής μίλησε στον μεγάλο συνθέτη και προέκυψε ένα μουσικό έργο, που μοιάζει να γράφτηκε συγχρόνως με τα αριστουργηματικά ποιήματα. Μόνο ο χρόνος γραφής τα χωρίζει, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Μουσική στα ποιήματα, ποιήματα στη μουσική. Μία σύμπραξη με σύμμαχο την τέχνη.

    Ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει το μουσικό του έργο «Θα ‘θελα αυτήν την μνήμη να την πω», εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στις 13.00, στο τμήμα βιβλίου του Public Συντάγματος, στον 3ο όροφο.

    Μελοποιημένη ποίηση και μουσικά στιγμιότυπα της ζωής του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ερμηνεύει μοναδικά η Σοφία Μανουσάκη.

    Το έργο αυτό παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με τεράστια επιτυχία, στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια των «Καβαφείων 2017».

    Πότε:
    Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
    13.00

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι να κάνετε στο ΚΠΙΣΝ αυτό το Σαββατοκύριακο: 4 δωρεάν δραστηριότητες και εκδηλώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους ξεκινά το «Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας» με ελεύθερη είσοδο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Cafe του Ιανού σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ