• City Stories

    Διαμόρφωση εντυπωσιακού spa με θέμα τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη σε ξενοδοχείο στην Κω (16 pics)

    • NewsRoom


    Στο πλαίσιο αλυσίδας ξενοδοχείων, σχεδιάστηκε στην πατρίδα του Ιπποκράτη, στην Κω, ένας χώρος ολιστικής θεραπείας και χαλάρωσης.

    Το ξενοδοχείο Kipriotis Panorama Hotel & Suites, που στεγάζει το χώρο υδροθεραπείας (spa), βρίσκεται στην περιοχή “Ψαλίδι”, 4 χλμ έξω από την πόλη της Κω, πολύ κοντά στη θάλασσα και με πανοραμική θέα προς αυτήν.

    Η κεντρική ιδέα ήταν η ανάδειξη του “τόπου”, των ιδιαίτερων δηλαδή χαρακτηριστικών του χώρου, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τη διδασκαλία του Ιπποκράτη. Σύμφωνα μ’ αυτήν, κάθε τόπος διαθέτει ιδιαίτερες ποιότητες, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωματική και στην ψυχική υγεία του ανθρώπου (“Περί ανέμων, υδάτων και άλλων τόπων”, Ιπποκράτης).

    Ως εκ τούτου, η βασική πρόθεση σχεδιασμού αφορούσε σ’ ένα χώρο που δίνει την αίσθηση του φυσικού στοιχείου.

    Το εσωτερικό διαθέτει προθάλαμο-χώρο υποδοχής, αποδυτήρια, χώρους υδροθεραπείας, χαλάρωσης, πισίνα, ενώ ο εξωτερικός χώρος διαθέτει κεντρική πισίνα σε δύο επίπεδα με ενσωματωμένο τζακούζι, αναψυκτήριο, εστιατόριο και κήπο.

    Στο χώρο της εσωτερικής πισίνας σημαντικό ρόλο έπαιξε η εξερεύνηση των αντανακλάσεων και των αντικαθρεφτισμών. Όλες οι θέες τοποθετήθηκαν στρατηγικά επάνω στον κεντρικό άξονα συμμετρίας που συμπίπτει με τον άξονα των βασικών κινήσεων, έτσι ώστε η μία θέα να διαδέχεται την προηγούμενη, δημιουργώντας μια προσεγμένη ακολουθία εικόνων και απόψεων του χώρου (“Αρχή του κινηματογράμματος”- B. Tchumi). Την αφετηρία αυτής της ακολουθίας σηματοδοτεί ένα φύλλο δέντρου (ψηφιακή εκτύπωση), δηλώνοντας εξαρχής τη φιλοσοφία του χώρου ως ένα περιβάλλον ολιστικής θεραπείας. Η κλιμάκωση επιτυγχάνεται με το ελλειπτικό σχήμα που υπάρχει στο άκρο του χώρου. Αυτό λειτουργεί ουσιαστικά ως ένα δυνατό εστιακό σημείο (focal point), ορίζοντας ταυτόχρονα το χώρο χαλάρωσης.

    Η οροφή επενδύθηκε μερικώς με ειδική ελαστική μεμβράνη, προκειμένου να αντανακλά την επιφάνεια του νερού, παράγοντας πλούσια εικονογραφία στο χώρο. Παράλληλα, η πισίνα επενδύθηκε με ειδικό σπατουλαριστό τσιμεντοκονίαμα με λεπτόκοκκα αδρανή και ρητίνες. Στο δάπεδο τοποθετήθηκε τεχνητό ξύλινο δάπεδο, ενώ τμήμα των καμπύλων επιφανειών επενδύθηκε με ψηφίδα για να δοθεί μια αίσθηση πρόσθετης πολυτέλειας.

    Ένα ζευγάρι αναρτημένων καθισμάτων από ακρυλικό γυαλί, σχεδιασμένων από τους Letti & Divani, ολοκληρώνει το χαρακτήρα του χώρου, προσδίδοντας μια αίσθηση πολυτέλειας και μοναδικότητας.

    Στοιχεία έργου:
    Αρχιτεκτονική μελέτη – επίβλεψη: Χάρης Παπαϊωάννου & Συνεργάτες
    Συνεργάτης αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων: Φωτεινή Καμπερέα
    Τεχνική εταιρεία κατασκευής: ΔΩΚΑΤ Α.T.Ε.
    Ιδιοκτήτης: Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.
    Τοποθεσία: Θέση “Ψαλίδι”, Κως
    Συνολικό εμβαδό χώρου: 332 m²
    Χρόνος κατασκευής: 2011
    Παρουσίαση, φωτογραφίες: Χάρης Παπαϊωάννου

    Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα ξενοδοχείο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πλούσιο φυσικό περιβάλλον στην Κρήτη (10 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπληκτικές κατοικίες με υπαίθριους χώρους, πισίνα και βλάστηση στην Aνάβυσσο (7 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα όμορφο σπίτι – Προσθήκη ορόφου σε κατοικία στη Γλυφάδα 30 χρόνια μετά! (13 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ