• City Stories

    CITY OF ATHENS: Ένα εντυπωσιακό βίντεο για την Αθήνα από τον βραβευμένο Αλέξανδρο Μαραγκό

    City of Athens - A Short Film by Alexandros Maragos

    City of Athens – A Short Film by Alexandros Maragos


    Η Αθήνα είναι μια πόλη, ή μάλλον μια πρωτεύουσα, που διαρθρώνεται από ένα σύνολο εικόνων, ιδιαιτεροτήτων και εμπειριών.

    Πολλοί από τους κατοίκους της θεωρούν πως είναι ένας τόπος μη προσεγμένος, άσχημος και απωθητικός, ενώ άλλοι πιστεύουν πως οι ιδιαιτερότητές της την καθιστούν μια πόλη με χαρακτήρα και προσωπικότητα, η οποία διαθέτει μια ξεχωριστή, μοναδική και αναντικατάστατη ομορφιά.

    Όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία σίγουρα αγαπούν την ζωντάνια της και τον δυναμισμό της, λατρεύουν τα φώτα της και την αγρύπνια της, εκτιμούν την απόκοσμη γοητεία της. Ο αστικός της χαρακτήρας αποτελεί ένα από τα ατού της και η αίσθηση που αφήνει στον κάθε επισκέπτη της είναι μοναδική.

    City of Athens - A Short Film by Alexandros Maragos
    City of Athens – A Short Film by Alexandros Maragos

    Την ομορφιά αυτή της Αθήνας θέλησε να αναδείξει ο σκηνοθέτης και βραβευμένος φωτογράφος Αλέξανδρος Μαραγκός στο βίντεο που έχει δημιουργήσει, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ταινία μικρού μήκους που κρατάει μόλις 4 περίπου λεπτά.

    Όπως γράφει στο κείμενο που συνοδεύει την ταινία: “Διαθέτει υπερπλασία, χρονική και κινηματογραφική κίνηση της αστικής περιοχής, τον ορίζοντα και την αρχιτεκτονική του “το κλεινόν άστυ” / την ένδοξη πόλη”. Κινηματογραφήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις ψηλότερες στέγες, από λόφους και βουνά τη νύχτα, ενώ η ταινία εξερευνά τον αστικό πυρήνα, το κέντρο της πόλης και πέρα ​​από αυτό”.

    Φέρει τον τίτλο “City of Athens – A Portrait of a Changing Metropolis” και ο ίδιος ονομάζει το έργο του αυτό “μια μη αφηγηματική ταινία μικρού μήκους”, που αποτελεί φόρο τιμής στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη και προσεγμένη δουλειά που αξίζει να δείτε, ενώ μπορείτε να μάθετε και να απολαύσετε ακόμη περισσότερα δημιουργήματά του στην επίσημη ιστοσελίδα του και στη facebook σελίδα του.

    Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Μαραγκό:

    Κινηματογραφιστής και φωτογράφος με έδρα την Αθήνα, γνωστός για το διαφορετικό και δυναμικό οπτικό του στυλ. Εκτός από το γεγονός ότι τα έργα του υποστηρίχθηκαν και παρουσιάστηκαν από σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς όπως η NASA και η National Geographic, η φωτογράφηση και η χρονική εικόνα του Alex έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορα brands σε όλο τον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εννιά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Παρασκευή (23 Φεβρουαρίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 6 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 22 Φεβρουαρίου 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αθήνα, Ραψωδία» του Αntoine Danis στο ΚΕΤ



    ΣΧΟΛΙΑ