• City Stories

    Χριστούγεννα: Εύκολες και έξυπνες κατασκευές για να στολίσουμε το σπίτι

    βαζάκια


    Πλησιάζει και πάλι αυτή η όμορφη και φωτεινή εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν επιδοθεί σε μία αναζήτηση στολιδιών για να συνθέσουν τον φετινό στολισμό του σπιτιού τους.

    Τα πρώτα στολισμένα σπίτια, τα καταστήματα, αλλά και οι δρόμοι έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Για όσους ανησυχούν μήπως ο λογαριασμός του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού ανέβει ασφυκτικά πολύ ή για όσους θελήσουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους αυτή την ξεχωριστή εποχή του χρόνου, παραθέτουμε παρακάτω μερικές έξυπνες ιδέες για εύκολες κατασκευές.

    Έτσι, ο στολισμός του σπιτιού σας μπορεί να είναι οικονομικός, αλλά και να γίνει μοναδικός, αφού κανείς δεν θα έχει τον ίδιο!

    Δείτε εδώ τις ξεχωριστές ιδέες που σας προτείνουμε:

    Διακοσμήστε χριστουγεννιάτικα τις φοντανιέρες των γλυκών

    Μια υπέροχη ιδέα είναι να πάρετε τις φοντανιέρες που έχετε στο σπίτι για τα γλυκά και, με ένα γέμισμα, να τις μετατρέψετε σε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Πάρτε ψεύτικα κλαδιά από έλατο, μια σειρά από φωτάκια και μικρά στολιδάκια και αφηγηθείτε τη δική σας ιστορία μέσα από τον στολισμό.

    Φοντανιέρες με διακόσμηση

    Φτιάξτε τους δικούς σας χριστουγεννιάτικους φίλους: Χιονάνθρωποι από κάλτσες

    Οι χιονάνθρωποι είναι από τα πιο χαριτωμένα χειμερινά «πλάσματα» και κάτι που θέλουμε οπωσδήποτε σαν κομμάτι της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σπιτιού. Μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας χιονανθρώπους, χρησιμοποιώντας χειμερινές κάλτσες. Γεμίστε μια κάλτσα με το ταίρι της για να δημιουργήσετε τα στρογγυλά μέρη του χιονανθρώπου και στη συνέχεια «γαρνίρετε» με λίγα κουμπάκια, για το στιλ!

    Χιονάνθρωποι από κάλτσες

    Ο Άγιος Βασίλης ως στολίδι για το σπίτι μας, με ένα απλό υλικό: Την βάση του χαρτιού τουαλέτας

    Είναι γνωστό ότι η σκληρή βάση του χαρτιού τουαλέτας, φτιαγμένη από χαρτόνι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευφάνταστες κατασκευές. Σε αυτή την περίπτωση, διπλώστε σε σχήμα τετραγώνου την βάση και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας χρώματα και κορδέλες, ζωγραφίστε τον δικό σας Άγιο Βασίλη. Έτσι ένα αντικείμενο που θα προοριζόταν για τα σκουπίδια μετατρέπεται στο πιο χρήσιμο εργαλείο για χριστουγεννιάτικα στολίδια.

    Άγιος Βασίλης από την βάση του χαρτιού της τουαλέτας

    Ένα χριστουγεννιάτικο δάσος από σεμέν

    Έχετε στο σπίτι κεντητά σεμέν και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, καθώς τα θεωρείτε αναχρονιστικά για τη σύγχρονη διακόσμηση; Ε λοιπόν, τα κομμάτια υφάσματος αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν με πολύ όμορφο τρόπο στην δημιουργία του χριστουγεννιάτικο στολισμού. Πάρτε ξύλινα καλαμάκια και στερεώστε κάθετα τα κομμάτια σεμέν σε διάφορα επίπεδα. Έτσι, θα δημιουργήσετε λευκά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, φτιάχνοντας τελικά ένα ολόκληρο δάσος.

    Χριστουγεννιάτικα δέντρα από σεμέν

    Τα φίλτρα του καφέ ως χριστουγεννιάτικο εφέ

    Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε στην καφετιέρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα εντυπωσιακό και ευφάνταστο στολίδι; Και όμως, μπορούμε, χρησιμοποιώντας σπάγκο και απλώνοντας τα φίλτρα του καφέ, να φτιάξουμε ατελείωτες σειρές από ατελείωτα άνθη. Στην ουσία, κατασκευάζουμε γιρλάντες, με τις οποίες μπορούμε να διακοσμήσουμε το τζάκι ή τις εισόδους των δωματίων.

    Γιρλάντες από φίλτρα καφέ

    Ένα διαφορετικό μίνιμαλ δέντρο από ξύλινες παλέτες

    Αν έχετε βαρεθεί το κλασσικό πράσινο έλατο ή έχετε κουραστεί να μαζεύετε διαρκώς τα κομμάτια που πέφτουν στο πάτωμα από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή αν απλώς θέλετε μια μεγάλη αλλαγή στον χριστουγεννιάτικο στολισμό σας και κάτι πιο μίνιμαλ ένα λιτό δέντρο, φτιαγμένο από ξύλινες παλέτες, δεμένες μεταξύ τους είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Αφού το φτιάξετε, μπορείτε να το στολίσετε με ό,τι επιθυμείτε, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα!

    Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλινες παλέτες

    Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια από άδεια μπουκάλια κρασιού

    Με λίγες μπογιές, λίγη χρυσόσκονη και λίγες κορδέλες, τα γυάλινα μπουκάλια από ποτά που έχουν αδειάσει, μπορούν να γίνουν αγνώριστα και να μετατραπούν σε πανέμορφα και χαρούμενα χριστουγεννιάτικα κηροπήγια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ζωγραφίστε πάνω τους ό,τι σας ευχαριστεί!

    Κηροπήγια από άδεια μπουκάλια

    Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες από άδεια βάζα

    Η πιο κλασσική και όμορφη χριστουγεννιάτικη κατασκευή είναι αυτή που μας επιτάσσει να φτιάξουμε γιορτινές χιονόμπαλες. Σε ένα άδειο βάζο, γυρισμένο ανάποδα, βάλτε μικρά στολίδια ή μικρά έλατα, νερό και χρυσόσκονη. Στη συνέχεια, αφήστε τη μαγεία να σας ταξιδέψει!

    Χιονόμπαλες από άδεια βάζα

    Χριστουγεννιάτικα κεριά διακοσμημένα με ξυλάκια κανέλας

    Από το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο σπίτι μας δε μπορούν ποτέ να απουσιάζουν τα κεριά, που συμπληρώνουν την όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα. Για να κάνουμε όμως αυτό το κομμάτι του στολισμού πιο ιδιαίτερο, μπορούμε να διακοσμήσουμε μεγάλα στρογγυλά κεριά με ξυλάκια κανέλας. Έτσι, θα πετύχουμε ένα πιο εντυπωσιακό αλλά και μοσχομυρωδάτο αποτέλεσμα!

    Κεριά με ξυλάκια κανέλας



    ΣΧΟΛΙΑ