• Architecture & Design

    Το πιο στιλάτο micro-car ξαναγεννιέται

    Fiat Topolino

    Fiat Topolino


    H Fiat αναβιώνει το θρυλικό Topolino και την πιο κομψή εκδοχή της dolce vita, πατώντας παράλληλα γκάζι προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

    Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη εμφάνισή του στους δρόμους της γειτονικής Ιταλίας το θρυλικό Topolino επιστρέφει στη γραμμή παραγωγής με τη μορφή ενός ηλεκτροκίνητου microcar – υιοθετώντας, διόλου τυχαία, τον ρετρό σχεδιασμό του εμβληματικού Fiat 500, αλλά υιοθετώντας το όνομά του από το πρωτοποριακό αυτοκίνητο πόλης που παρήγαγε η ιταλική εταιρεία από το 1936 έως το 1955.

    Η πρώτες φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, σε αναμονή περισσοτέρων, μας λένε ήδη πολλά: έχει αναδιπλούμενη οροφή (από καφέ ύφασμα), επένδυση από κρεμ δέρμα, αλλά δεν διαθέτει πόρτες – ακριβώς κατά τη συνταγή του παλιού 500 Jolly. Και, ναι, ξεχειλίζει από Ιταλικό ταμπεραμέντο.

    «Το Topolino είναι απόλυτα κατάλληλο για την πόλη και τους ανθρώπους που αναζητούν μια βιώσιμη και φρέσκια λύση μετακίνησης, εναρμονισμένη με την αποστολή της Fiat  να παρέχει λύσεις βιώσιμης αστικής μετακίνησης που είναι προσιτές σε όλους. Χάρη στον γοητευτικό σχεδιασμό του που ταιριάζει σε κάθε γενιά, θα κάνει τους νέους να ερωτευτούν ξανά τα αυτοκίνητα», αναφέρει η ιταλική εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

    For the time being, εικάζουμε πως δεν θα ξεπερνά σε ισχύ τα μόλις 6 kW, δηλαδή τους 8,5 ίππους και αναμένουμε την επική συνέχεια στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του car design.

    Διαβάστε επίσης:

    Ταξιδεύουμε με την ανανεωμένη Mercedes A Class

    Ηλεκτρικό μικρό van από τη Mercedes!

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ