• Architecture & Design

    The Dolli At Acropolis: Νέος αέρας στο μέγαρο Καλλιμασιώτη δια χειρός Grecotel


    Η εντυπωσιακή προσθήκη του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη και της Grecotel που δίνει νέο αέρα στο επιβλητικό μέγαρο Καλλιμασιώτη, την επί δεκαετίες έδρα των υφασμάτων Χυτήρογλου.

    Το “The Dolli at Acropolis” είναι ένα 5 αστέρων boutique ξενοδοχείο με 46 δωμάτια, εστιατόρια, πισίνα, lounge bar, pool bar, συνεδριακό χώρο, γυμναστήριο, spa και roof garden. Πρόκειται για το δεύτερο σημείο της Grecotel στο κέντρο της Αθήνας, μετά το “Pallas Athena” της πλατείας Κοτζιά.

    Με μοναδική θέα προς την Ακρόπολη και την πλατεία Μοναστηρακίου, το κτίριο χτίστηκε το 1925 από τον Ανδρέα Κριεζή, σημαντικότερο εκπρόσωπο του νεοεκλεκτισμού στην Ελλάδα, τη νέα εποχή του, όμως, υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos Associates Architects, που αντανακλά στις διακοσμητικές πινελιές του την αριστοκρατική αύρα που αποπνέουν οι φινετσάτοι κοινόχρηστοι χώροι και τα φωτεινά, ψηλοτάβανα δωμάτια.

    Στις συλλογές του υπάρχουν έργα τέχνης, έπιπλα και αντικείμενα των François Xavier Lalanne και Claude Lalanne, Pierre Augustin Rose, Picasso και Jean CocteauCocteau.

    Με το κόστος επένδυσης να εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και το εξαιρετικά προσεγμένο μέχρι λεπτομέρειας arty interior design του, καταφέρνει να αναβαθμίσει σημαντικά σημαντικά το προφίλ μιας γειτονιάς που τα τελευταία χρόνια σχεδόν μονοπωλείται από το airbnb.

    //  https://thedolli.com

    Διαβάστε επίσης:

    Stranger Things: Το υπέροχα περίεργο σπίτι του David Harbour και της Lily Allen’s στο Brooklyn

    Πωλείται η έπαυλη της Margot Robbie στο Beverly Hills



    ΣΧΟΛΙΑ