ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο νησί της Μυκόνου και στην ήσυχη “αγκαλιά” της Αλεόμανδρας, η βίλα Tama των επτά υπνοδωματίων αποτελεί πρότυπο ενός μοντέρνου καταφυγίου αβίαστης γαλήνης.
Σκαρφαλωμένη πάνω ακριβώς από έναν σχεδόν ιδιωτικό μιρο όρμο, η κατοικία έχει ανακαινιστεί με προσεγμένες πινελιές για να εμπνεύσει μια αξέχαστη barefoot luxury διαμονή για έως και 14 άτομα.
Ενώ ο σχολαστικός επανασχεδιασμός του ακινήτου εδράζεται στα κλασικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, οι εντυπωσιακές μοντέρνες πινελιές και οι τεχνολογικές ανέσεις που προσφέρει, από τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους μέχρι τα πριβέ υπνοδωμάτια συνυπάρχουν με ένα μίνι κέντρο ευεξίας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με χαμάμ, αίθουσα μασάζ και γυμναστήριο, καθώς και μια μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα που έχει θέα στο γαλάζιο της Μεσογείου.
Στα συν κα μια έκπληξη: υπάρχει αίθουσα κινηματογράφου, με τις ταινίες να προβάλλονται απευθείας στους ασβεστωμένους τοίχους του χώρου. Με τέσσερις ειδικά σχεδιασμένες κουζίνες στις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και δύο που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, οι foodies μπορούν να καλύψουν τη δική τους γαστρονομική εμπειρία ή να χρησιμοποιήσουν μια ομάδα επαγγελματιών ώστε να επωφεληθούν από τις εγκαταστάσεις προδιαγραφών εστιατορίου.
Με μια πληθώρα εξωτερικών βεραντών και κήπων που πλαισιώνουν το οίκημα μέσα στο περίγραμμα του τοπίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις μέρες τους απολαμβάνοντας τη θερινή ραστώνη και τον ήλιο.
Και καθώς η μέρα σβήνει, η θέα προς τα δυτικά μεταμορφώνεται, με το ηλιοβασίλεμα να φωτίζει, σχεδόν με ιερό τρόπο, τη Δήλο και τα Ρήνεια – με στροβιλισμούς κόκκινων, ροζ και πορτοκαλί αποχρώσεων.
Images: Yiorgos Kordakis, Architecture & Interior design: Quentin Moyse, Orizon Contract
Interior styling: Anestis Michalis
https://www.orizoncontract.com
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
- Η ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα και ποια μετοχή είναι η επιτομή της στρέβλωσης
